Ho'oponopono
Osebna rast

Ali je bolje jamrati ali hopsati?

Na mojem blogu boš zagotovo še kdaj zasledil-a naslednji »čuden« izraz – HOPSANJE. Slednjega sicer najdeš tudi v Slovarju slovenskega knjižnega jezika, a ima popolnoma drugačen pomen, kot ga boš zasledil-a na naši spletni strani.

V SSKJ je »hopsanje« opredeljeno takole:

hôpsati -am in hópsati -am nedov. pog., ekspr. poskakovati: otroci so hopsali okrog dedka / pri plesu je hopsal

Ko boš na Ho’oponopono spletni strani zasledil »hopsanje« pa to pomeni:

hopsati – izvajati Ho’oponopono proces

Upam, da je sedaj vse jasno glede tega izraza. 🙂

Včasih prideš v življenjsko situacijo, ko se postaviš v vlogo žrtve in začenjaš jamrati, jamrati in jamrati ter za svojo situacijo kriviti vse ljudi okoli sebe. In pogosto ne samo ljudi, temveč tudi naravo, živali, politike, gospodarsko situacijo, banke … itd. Našteval bi lahko v nedogled.

Vsakemu se zgodi, da kdaj pa kdaj jamra. In to je čisto človeško. Toda pozor – če postane jamranje tvoj življenjski slog potem imaš problem, ki ga boš moral-a razrešiti. Nekateri ljudje ne znajo drugega kot jamrati in so stalno v vlogi žrtve ali drugače povedano živijo svoj »ubogi jaz«.

Ho’oponopono te postavi v popolnoma nov položaj, ko se iz žrtve prestaviš v položaj predaje. Ko vse, kar te muči, predaš Božanstvu in ga prosiš za pomoč, da prečisti tvoje ponavljajoče se spomine. To, kot si si že prebral-a na tej spletni strani, storiš s preprostimi štirimi stavki:

Rad-a te imam.
Žal mi je.
Prosim, odpusti mi.
Hvala.

Ko ne veš, kam bi s svojimi mislimi in ti le-te begajo sem ter tja, ter začenjaš jamrati in se obnašati kot žrtev, takrat imaš čudovito priložnost za praktično izvajanje Ho’oponopono procesa.

Zamenjaj v mislih to »jadikovanje nad življenjem« z malo prej omenjenimi štirimi stavki in opazuj, ne samo kako se boš ti spremenil-a, temveč kako se bo s teboj spremenila tudi celotna okolica.

Kot pogosto pravi dr. Hew Len: »Mir se začne z menoj.«

Želim ti veliko hopsanja in čim manj jamranja! 🙂

P.S. Kot vidiš je v vsakem primeru boljše »hopsati«, kot jamrati. Tudi če »hopsaš« tako kot pravi Slovar slovenskega knjižnega jezika. 😉

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika