Tvoja prava vrednost
Osebna rast

Ali poznaš svojo resnično vrednost?

Slavni govorec je enega od svojih seminarjev pričel tako, da je v roki držal bankovec za 20 dolarjev. V prostoru, kjer je bilo prisotnih 200 poslušalcev, je vprašal: »Kdo si želi ta 20 dolarski bankovec?« Roke so se začele dvigovati.

Dejal je: »Dal vam bom ta bankovec, ampak najprej mi dovolite, da naredim tole.« Potem je zmečkal bankovec in ga ponovno dvignil v zrak. Vprašal je: »Kdo si ga še vedno želi?«

Roke so bile še vedno dvignjene. »Dobro«, je odgovoril, »Kaj pa če naredim tole?« Bankovec je vrgel na tla in začel po njem stopati. Potem ga je pobral, zmečkanega in umazanega. »Kdo si ga želi sedaj?« Roke so bile še vedno v zraku.

»Prijatelji moji, danes smo se naučili zelo dragocene lekcije«, je dejal, »ne glede na to, kaj sem napravil z denarjem, še vedno si ga želite, ker bankovec ni izgubil na svoji vrednosti. Še vedno je vreden 20 dolarjev.

V življenju mnogokrat pademo, smo zmečkani, pohabljeni, na tleh v umazaniji, vse to z odločitvami, ki jih sprejemamo in okoliščinami, ki nam prihajajo na pot. Takrat čutimo, da smo nevredni ljubezni, nevredni topline, nevredni samih sebe.

Ampak ne glede na to, kaj se je zgodilo ali kaj se bo zgodilo z vami, nikoli ne boste izgubili svoje resnične vrednosti. Umazani ali čisti, zmečkani ali povsem urejeni, še vedno ste neprecenljivi … zlasti za tiste ljudi, ki vas imajo radi.«

P.S. Omenjeno zgodbo sem dobil preko e-pošte, tako da mi avtor zgodbe ni znan.

P.P.S. In še moj pripis – Spomni se na to navdihujočo zgodbo, ko boš kdaj imel-a občutek, da morda nikomur ni mar zate, da si neljubljen-a, nerazumljen-a, žalosten-a … Ne glede na situacijo še vedno imaš svojo neprecenljivo vrednost. In seveda, spomni se še na mogočno misel Roberta H. Schullerja: »Trdi časi minejo, trdni ljudje ostanejo.« 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika