Osebna rast

Ali slediš svojemu srcu in svojim sanjam?

Zgodbe o vzponih in padcih, uspehu in neuspehu, zdravju in bolezni, sreči in nesreči … so sestavni del našega življenja.

Vsi smo bili kdaj tako na dnu, kot tudi na vrhu sveta, toda tisto, kar v naših življenjih največ šteje, je to, da kljub vse neuspehom, porazom, zamujenim priložnostim sledimo svojemu življenjskemu poslanstvu.

Mislim, da je naše temeljno življenjsko poslanstvo v tem, da navdihujemo drug drugega in si pomagamo, si podamo roke… So trenutki v naših življenjih, ko določeno stvar počnemo izključno zato, da bi dobili denar za naš obstoj in preživetje, so pa tudi trenutki, ko smo določeno stvar naredili zgolj zato, da bi drugemu človeku pomagali, ga navdihnili, mu vlili pogum in moč.

Trenutki, ki se jih v naših življenjih najbolj zapomnimo, so trenutki, ko smo občutili radost, veselje in srečo v srcu, ko smo nekomu na nek način pomagali, mu kaj svetovali, mu prodali kvaliteten izdelek, mu znali prisluhniti, ga spodbudili … Načinov, kako si lahko pomagamo, je nešteto.

Ena izmed zadnjih življenjskih zgodb, ki me je resnično navdihnila želim deliti tudi s teboj, obiskovalka/obiskovalec bloga. To je zgodba Paula Pottsa – zmagovalca Brittain’s Got Talent. Paul je v svojem življenju doživel marsikateri vzpon in padec, imel je težave z zdravjem, prometno nesrečo in še kup drugih nevšečnosti, toda znal je prisluhniti svojemu srcu in slediti svojemu poslanstvu – navdihovati druge ljudi s svojim čudovitim glasom.

Sam sicer nisem največji privrženec opere in opernih arij, toda Paulovo petje me je pritegnilo na poseben način, saj sem ob njegovem petju začutil, da Paul zgolj ne poje pesmi, temveč, da v svoje pesmi, izvajanje, nastop vloži svojo celotno osebnost in da, ko zapoje, zapoje iz srca.

Paulovo življenje se je od 17. marca (na TV 9. junija), ko je imel prvi nastop oz. avdicijo na Brittain’s Got Talent, pa vse do finalne oddaje, ki je bila 17. junija 2007, temeljito spremenilo. Oglej si njegov prvi nastop, ki ga je imel na avdiciji 17. marca 2007.

Na avdicijo je prišel z velikim srcem in ljubeznijo do petja. In slednje je bilo tisto, kar ga je v življenju stalno gnalo naprej, dokler mu ni končno uspelo uresničiti svojih sanj.

Pozorno prisluhni Paulovemu petju, občuti energijo navdušenja nad njegovim nastopom in potem pomisli, kako ti deluješ v svojem življenju – ali deluješ iz srca in ali slediš svojim sanjam?

P.S. Več o Paulu Pottsu in njegovi življenjski zgodbi si lahko prebereš tudi na: www.paulpottsofficial.com

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika