Knjiga užitkov
Osebna rast

Ali že pišeš svojo knjigo užitkov?

Tokrat s teboj delim zgodbo o stari ženici (najdeš jo v knjigi Ključi do uspeha in sreče), ki kljub temu, da je imela življenje polno gorja in razočaranj, ni nikoli izgubila svoje dobre volje in notranjega miru. Ko so jo vprašali o skrivnosti njenega prijetnega optimizma, je odgovorila:

»Pišem knjigo užitkov. Že zgodaj v življenju sem se odločila, da bom vsako noč zapisala prijetno izkustvo, ki sem ga doživela čez dan. Tako mi je prišlo v navado, da v svojem življenju iščem vesele stvari, ne žalostnih. Zato, ne glede na to, kako temni so oblaki, vedno zmorem videti žarek svetlobe, ki sije skoznje.«

Dejala je, da je bilo v njenem življenju veliko dni, ko je bilo težko videti svetlobo, saj je imela veliko družino, izgubila pa je vse člane. Poleg tega je bila precej bolehna in je utrpela številne denarne izgube, zaradi katerih je končala v revščini. Kljub vsem nadlogam, ki so jo teple, ji je vsak dan uspelo najti nekaj, za kar je lahko bila hvaležna.

Predlagam, da enako postopaš tudi ti, draga bralka, dragi bralec bloga. Na življenje nič več ne glej z žalostjo, temveč se začni veseliti vseh lepih malenkosti, ki ti jih prinaša življenje.

Bodi kot gospa, ki je pisala knjigo užitkov. V navado naj ti pride, da boš vsak večer začel-a iskati nekaj, česar si lahko vesel-a. Začni tako, da poiščeš le eno stvar vsak dan. Nato poišči dve stvari, nato tri, štiri …

Nadaljuješ lahko tako, da poiščeš vsako uro eno stvar, nato pa vedno, ko se boš spomnil-a na »knjigo užitkov« ali »trenutek užitka«, pomisli na nekaj lepega, čudovitega ali radostnega.

Kmalu boš opazil-a, da si postal-a mojstrica/mojster skrivnosti sreče.

In tako smo prišli do konca zapisa na blogu.

Kaj sedaj? Za hip zapri oči in pomisli na to, kar te v tem trenutku veseli. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika