Bodi to, kar si
Osebna rast

Bodi to, kar si

Si upamo biti to kar smo, ne glede na to, kar nam pravi okolica in s kakršnokoli »težavo«, »hibo« ali »boleznijo« se srečujemo? Sledimo svojim notranjih vzgibom oz. svoji duši?

V knjigi Transurfing realnosti (2. del) sem zasledil naslednjo zanimivo in navdihujočo življenjsko zgodbo, ki zelo lepo ilustrira kaj se zgodi, ko določenim svojim »hibam« ne posvečamo več pozornosti, jim znižamo pomembnost in se osredotočimo na kvalitete svoje duše.

Znan francoski umetnik Henri de Tuolouse – Lautrec si je v otroštvu zlomil obe nogi in ostal invalid za celo življenje, saj se mu nogi zaradi genetske napake (dandanes je to poznano kot Toulouse-Lautrecov sindrom) nista pravilno zarasli.

Ko je Lautrec odraščal, je zaradi svoje hibe zelo trpel. Z leti je njegova fizična pomanjkljivost postajala očitnejša in Lautrec je vedno bolj trpel. Na koncu je njegova obremenjenost prešla  vse meje in moral se je sprijazniti z neizbežnim.

V določenem trenutku mu je postalo vseeno in začel je živeti. Tako se je odpovedal pomembnosti in se je njegov diapozitiv razblinil in Lautrecu se je nasmehnila sreča. Zelo priljubljen je bil pri ženskah, da tega, kako bleščeče je izrabil svoj talent, niti ne omenjamo.

Med drugim je bil tudi eden od ustanoviteljev znamenitega pariškega kabareta »Moulin Rouge«. Ženske so ga oboževale in verjetno ni potrebno poudarjati, da ne le zaradi njegovih slik.

Skrivnost privlačnosti se ne skriva v zunanjem videzu, temveč v našem »nevidnem« bistvu – energiji duše in srca. Največje uspehe v življenju dosegajo ljudje, ki si upajo biti to, kar so in izrazijo svojo edinstvenost, genialnost in drugačnost, ne glede na to kaj jim pravi okolica.

In za konec še enkrat vprašanje: »Si upam biti, to kar sem in si upam življenju reči DA, čeprav mi vsi ostali pravijo NE?«

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika