Smeti
Osebna rast

Bogataš in revež

Tole zgodbo sem dobil včeraj po e-pošti. Ne vem ali je resnična ali ni, kot tudi ne vem kdo je avtor le-te. Najprej se za trenutek ustavi in si jo preberi:

Nekega dne je bogataš dal revežu koš poln smeti. Revež se je nasmehnil in odšel s košem, nato ga je spraznil, opral in napolnil s čudovitim cvetjem. Vrnil se je k bogatašu in mu ga dal. Bogataš je začudeno vprašal: “Zakaj si mi dal čudovito cvetje, ko sem ti jaz dal le smeti?” In revež je odgovoril: “Vsak da to, kar ima v srcu.”

Kaj meniš o zgornji zgodbi? Meni osebno je po eni strani čudovita in navdihujoča (Vsak da to, kar ima v srcu), po drugi strani pa te prav pretanjeno in »subliminalno« opomni, da so bogataši slabi (brezbrižni, pohlepni, škodoželjni …) v srcu.

Ali ti želiš biti slab-a (pa karkoli to že pomeni) v srcu? Najbrž ne, kajne? In zato, ker ne želiš biti slab-a, potem tudi ne želiš biti bogataš-inja.

Prav zanimivo je, kako te lahko ena preprosta zgodbica »podzavestno« programira, brez da bi se zavedel-a učinkov. Prepričan sem, da je bogataš lahko tudi dober po srcu in da je to o »slabih bogataših« le mit, ki »podzavestno« programira (pod)zavestne ume ljudi.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika