pot-miru
Slap Peračica
Življenjski slog

Brezjanska pot miru

Brezjanska pot miru je lahka pohodniška pot, ki je dolga 2,5 km ali 5,7 km. Odvisno za katero različico se boš odločil-a. Predviden čas hoje za daljšo različico je cca. 2 uri. Pot miru se začne pred baziliko Marije Pomagaj na Brezjah nato se po terasah spuščaš v dolino potoka Peračica. Pot je v celoti označena in po neokrnjeni naravi vodi do dveh slapov potoka Peračica.

Kdo bi si mislil, da je tako blizu mene takšen naravni biser ob katerem se človek res nadiha svežega zraka, uživa v naravi in seveda čudovitih prizorih ob Slapu Peračica. Čeprav je slap majhen (v višino meri le dobrih pet metrov), pa je zaradi značilnih zelenih barv skladov preko katerih teče, prava paša za oči in vreden ogleda.

Na poti srečaš tudi več kot 130 let staro smreko imenovano Vovkova smreka. V višino meri cca. 41 metrov njen premer pa je 102 cm. Omenil bi še most, ki se imenuje Ruthin most in je posvečen znani slovenski vrtnarici in rekreativni športnici Ruth Podgornik Reš, sicer pa tudi veliki ljubiteljici gora. Ruth je leta 2012 v gorah prezgodaj našla svoj večni mir na poti s Krme proti Kredarici.

Če boš kdaj prišel-a na Brezje se vsekakor splača, da si vzameš še dobri dve uri za rekreativni pohod po Brezjanski poti miru, vse do Slapa Peračica. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

975 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

sunwarrior

mimijumi