Resetiranje telefona
Življenjski slog

Če kaj zablokira …

… je čas, da se resetira. 😉

Ena zanimiva prigoda z mojim mobilnim telefonom, ki se je zgodila pred nekaj dnevi, mi je dala misliti. Kar nekaj tednov sem že opažal, da mi telefon nekam počasi »melje«, še posebej takrat, ko sem zapiral kakšen program.

Ker je bilo to kar moteče in je bilo potrebno precej časa čakati, da se programi zaprejo sem se odločil, da poiščem rešitev na internetu. Našel sem zanimiv članek v katerem je bilo podrobno opisano kaj vse lahko narediš, če ti začne tvoj pametni telefon delati počasi. Ena rešitev je bila tako preprosta, da skoraj nisem verjel, da bi lahko delovala. Avtor članka je priporočil, da naj telefon ugasnem in znova prižgem.

In ravno slednje rešitev je bila tista, ki je bila prava. Preprosti restart telefona je povzročil, da mi je slednji spet začel delovati hitro, tako kot se od njega pričakuje.

To mi je dalo misliti, kako je pomembno, da znamo različna področja v svojem življenju ponovno »zagnati« oz. »resetirati«, jih očistiti in prečistiti. Spet drugič pa se znati odmakniti od celotne situacije in biti zgolj opazovalec.

Če imamo na pametnem telefonu preveč aplikacij se delovanje le-tega precej upočasni in tudi baterija se hitro sprazni. Enako velja tudi za nas, ljudi. Če imamo vklopljenih preveč »neuporabnih podzavestnih« programov, ki nas omejujejo na poti življenja, nam jemljejo energijo in nas »vlečejo k tlom«.

Kot najbrž veš, sem se pred dnevi odločil, da se znebim določenih odvečnih stvari in da prečistim svoje knjižne police, kar si si lahko tudi prebral-a v objavah na blogu. To čiščenje je podobno čiščenju »delovnega spomina«, ko ponovno zaženemo telefon ali računalnik.

Preveč »procesov« upočasni delovanje tehničnih aparatov, podobno kot preveč »krame« upočasni naše gibanje skozi življenje ter dotok nove in sveže energije.

Za zaključek zapisa pa še kratek razmislek zate, bralec oz. bralka bloga. Vprašaj se: Kako bi lahko tudi jaz začel-a uporabljati načelo “manj je več” v svojem vsakodnevnem življenju?

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

975 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

sunwarrior

mimijumi