Če si nečesa res želiš
Osebna rast

Če si nečesa res želiš …

»Če si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.«

Paulo Coelho v knjigi Alkimist

Zgornja misel iz knjige Alkimist je bila dolga leta moja najljubša misel, dobesedno vodilo in smernica v mojem življenju. Mislil sem in verjel sem, da če si nečesa močno želiš, da bodo tvoje hrepenenje, železna volja in močna želja pripeljale do manifestacije določenega cilja.

Včasih me prime, da spet začnem brati kakšno knjigo iz moje knjižnice, ki sem jo že pred časom prebral. In tako sem ponovno začel brati Transurfing realnosti od Vadima Zelanda. Ob branju sem se spomnil tudi na zgornjo misel iz Alkimista in prešinilo me je …

Premočna želja, preveliko hrepenenje, prevelik odvečni potencial, preveč vložene miselne energije, preveč pomembnosti – vse to »ubija« tvojo željo in blokira manifestacijo le-te. Vzel sem list papirja in napisal nekaj dosežkov iz mojega življenja ter se vprašal kako sem jih dosegel oz. uresničil. Pri nekaterih sem res moral preliti kri in znoj ter vložiti veliko časa, energije, denarja, volje, vztrajnosti, toda spet drugi cilji so se mi realizirali z največjo lahkoto in brez napora.

Vprašal sem se v čem je razlika med enim in drugim pristopom in ugotovil sem, da je potrebno, da zgornjo misel iz Alkimista malo spremenim, da bi se pravilno morala glasiti takole:

»Če si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da se ti sanje ne uresničijo.«

Zakaj? Preprosto, ker Vesolje vedno teži k ravnovesju oz. ravnotežju. Premočna želja, prevelika pomembnost in prevelik odvečni potencial nas namesto k DA-ju, peljejo k NE-ju. Kar vzemi nihalo v roke in ga premakni iz ravnovesne lege. Bolj, ko ga boš premaknil-a v eno smer, bolj ga bo neslo v drugo.

Naj si še vsak bralec in vsaka bralka bloga sam-a naredi »retrospektivo« svojega življenja. Prepričan sem, da boš prišel-a do zanimivih spoznanj:

  • Bolj, ko si želiš ljubezni in partnerske zveze, bolj se ti le-ta izogiba.
  • Bolj, ko nujno potrebuješ denar, manj ga pride k tebi.
  • Bolj, ko si želiš uspešno izpeljati prodajno predstavitev, slabše jo izvedeš.
  • Bolj, ko si želiš zadeti koš (v košarki), večja je verjetnost, da boš tisti met zgrešil.
  • Bolj, ko ti je določena stvar pomembna, večja je verjetnost, da je ne boš dobil.
  • Bolj, ko se trudiš pri določenem projektu, slabše ti z njim gre.

Primere bi lahko našteval v nedogled. Ne pravim, da je potrebno stati križem rok in biti pasiven, daleč od tega, pravim le, da je potrebno, da zmanjšaš pomembnost in izničiš odvečni potencial. Iz tega razloga je pogosto tako »osvobajajoče« reči določenim situacijam, stvarem in ljudem:

  • »Kurc gleda …«
  • »Dol mi visi …«
  • »Jebi ga …«

Čeprav slovnica, olika in bonton pravijo, da to niso »lepe besede«, so dejansko odlične, ko je potrebno zmanjšati odvečni potencial in pomembnost. Ali ni prav zanimivo, ko res iz sebe v največjem obupu rečeš določeni situaciji: »Kurc glede, pa še ________ (sam-a izpolni kar ti pride na misel).« Zastala energija se sprosti kar sama od sebe in občutiš olajšanje.

Takrat, ko v sebi najdemo moč, da smo pripravljeni zaupati Vesolju in ko se znebimo odvečnih potencialov, šele takrat se resnično začnejo dogajati (razvijati) dogodki in situacije, ki so se nam prej izogibale. Zato – zavedaj se, da manj ko ti bo določena stvar pomembna, lažje jo boš dosegel oz. dosegla. 😉 Presenetljivo, kajne? A to je le praktičen primer, kako sile ravnovesja delujejo v vsakdanjem življenju.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

967 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

sunwarrior

mimijumi