Osebnostni razvoj
Osebna rast

Človekov osebnostni razvoj

Prejšnji teden sem na delavnici Tehnike čiste zavesti, ki je bila v Celju imel najstarejšega udeleženca, ki se je kdajkoli udeležil mojih delavnic ali seminarjev.

Omenjeni gospod je prejšnji teden praznoval že 90-ti rojstni dan in ob tem izjemnem jubilejnem prazniku sem mu iz srca čestital.

Po delavnici sem veliko razmišljal o tem gospodu, saj je nedoumen dokaz, da sta človekov osebnostni in duhovni razvoj projekta, ki trajata celo življenje. Da živimo toliko časa dokler se osebnostno, duhovno, čustveno in materialno razvijamo.

Seveda so na naši poti življenja tudi različni ovinki, postanki, ki se kažejo v obliki različnih življenjskih preizkušenj, a ob vsem tem nenehno rastemo, se učimo, razvijamo in napredujemo. En gram šole življenja je več vreden kot stotine prebranih knjig. Preko lastnega izkustva šele dojamemo pravo lekcijo in naredimo korak naprej.

Če boš morda prišel-a v situacijo, ko ti bodo drugi rekli, da si »prestar« za karkoli, potem se spomni na tega 90-letnega gospoda z moje delavnice in da leta (ali karkoli drugega) niso ovira za razvoj in rast na kateremkoli področju v življenju.

Razvijaj se, izobražuj se, treniraj svoje možgane, uporabljaj intuicijo, krepi svoje telo, počni stvari, ki te veselijo in radostijo, ljubi, pleši, poj, smej se in seveda rad-a se imej.

Mislim, da je to najboljši recept kako biti zdrav, uspešen, ljubljen in srečen v življenju. In kaj meniš o tem ti? Se strinjaš? 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

1 komentar

Klikni tukaj in objavi komentar

  • Se mi zdi, da smo tako naravnani, da nas vleče, da raziskujemo, se izobražujemo in “požiramo” znanja. Eni seveda prej eni pozneje. Je pa res, da gre vse po korakih … stopnička za stopničko … proti vrhu. Čestitke za gospoda!

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika