Vrhunski šport
Osebna rast

Čudeži v vrhunskem športu

Moj današnji zapis na blogu je posvečen »čudežem«, ki so se zgodili na športnem področju. Kaj je to sploh čudež v vrhunskem športu? Ponavadi ob tem mislimo na to, kako je »na papirju« šibkejša ekipa premagala močnejšo, in vsaj po imenih in izkušnjah, boljšo ekipo.

A kot vemo žoga je okrogla in na dan določene tekme je vse odvisno od navdiha posameznih igralcev ter od tega kako so razpoloženi za igro ali z drugimi besedami kako »dober dan« imajo. Včasih, kljub najboljšim namenom ne gre – ekipa preprosto odpove, žoga kar noče v gol ali skozi koš.

Eden izmed čudežev v vrhunskem športu se je zgodil leta 1980, ko je na Zimskih olimpijskih igrah v Lake Placidu, hokejska reprezentanca ZDA, ki je bila sestavljena iz študentskih igralcev, premagala »nepremagljivo« moštvo Sovjetske zveze.

Američani ne bi bili Američani če o tem ne bi posneli tudi film. Le-ta je bil posnet leta 2004 in ima naslov Čudež, legendarnega trenerja Herba Brooksa pa je v filmu upodobil Kurt Russell.

Danes je 9. 9. 2014 in morda pravi dan za novi čudež v vrhunskem športu. Naši košarkarji zvečer igrajo s favorizirano ekipo ZDA. Lahko bi rekli, da se bosta v košarkaškem smislu (glede na število registriranih igralcev) spopadla David in Goljat.

Ni nujno, da vedno zmaga najboljši, največji in najmočnejši – zmaga tisti, ki je v določenem trenutku najbolj navdihnjen, domiseln in pogumen. David je tako premagal Goljata in zakaj ne bi še Slovenija premagala ZDA?

Čudeži se dogajajo … in eden se lahko zgodi danes zvečer. 🙂

P.S. Ali se še spomniš tegale nogometnega čudeža iz mrzle in mokre Romunije?

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika