cudovit-si-z-vsemi-dodatki
2012 E-mesečnik

Čudovit si, tak kot si, z vsemi dodatki

3d-koraki-do-uspeha-2014Pred dnevi sem od moje dobre prijateljice Fanike po e-pošti dobil čudovito misel, ki je danes tudi naslov članka. Odločil sem se, da se razpišem na temo »Čudovit si, tak kot si, z vsemi dodatki.«

Morda se boste vprašali: »Zakaj pa z vsemi dodatki?« Odgovor je preprost – ker se ravno zaradi različnih »dodatkov«, ki so prisotni v našem življenju, najbolj sekiramo, smo živčni, raztreseni in nas je strah. Dodatki so lahko trenutno finančno stanje, večletno iskanje zaposlitve, zdravstvene težave, partnerski odnosi … itd. Vsak ima kakšno področje v življenju, zaradi katerega trenutno ni čisto pomirjen s seboj.

Da ne bo bom govoril samo o drugih, pa še nekaj o meni in mojih »dodatkih«. Sam sem se (in se še vedno srečujem) s tem, da se mi včasih zdi, da kljub temu, da sem naredil maksimalno dobro, kot sem lahko, še vedno nisem dovolj dober oz. vreden. Da se moram še bolj potruditi, dati še nekoliko več, da bo potem le dovolj dobro. Prepričan sem, da se tudi bralci e-mesečnika kdaj srečujete s čim podobnim.

»Dodatek« pri meni je tudi slušni aparat. Zaradi njega … in ker nisem mogel določenih stvari bodisi slišati, ali sem kaj preslišal, morda nisem mogel v družbi dovolj učinkovito komunicirati, ali pa sem bil žalosten, ker pač ni (bila) mogoča učinkovita komunikacija po telefonu. Še posebej je bil ta »dodatek« pri meni prisoten v času šolanja (osnovna in srednja šola ter fakulteta), kasneje pa sem se vedno bolj začel zavedati, da je ta »dodatek« pravzaprav darilo.

Zaradi tega »dodatka« sem se v zadnjih mesecih tudi naučil, da je najpomembnejše, da prisluhnem samemu sebi. Ne »ekspertom«, gurujem ali kakršnimkoli duhovnim učiteljem, temveč sebi, svojemu notranjemu jazu, srcu, intuiciji in inspiraciji.

Čudovito je imeti v življenju takšne iskrene prijatelje, kot je Fanika. Slednji ti vedno povedo direktno, včasih grobo, spet drugič sočutno, a ravno to, kar moraš v določenem trenutku slišati (če seveda to hočeš slišati in dojeti ter razumeti).

Od leta 1998 sem prebral na temo osebnostne in duhovne rasti ter zdravja ogromno knjig, lahko rečem da celo preveč. Kar je pogosto prisotno v tovrstni literaturi, je to, da se vedno v življenju nekaj »popravlja«, »čisti«, spreminja, izboljšuje, nadgrajuje. Potem se ti zdi, da v tem trenutku še nisi OK, da se moraš še malo čistiti, biti še bolj odličen, še bolj »napeti moči« do končne zmage …

Kaj pa če je dejansko povsem drugače, da si čudovit že tak, kot v tem trenutku si, z vsemi dodatki (sami poglejte, kaj je v vašem življenju ta »dodatek«)? Marsikdo misli, Robert je pa duhovni guru. Ne, nisem duhovni guru, sem človek, ki je šel v življenju skozi različne prepreke, izzive, vzpone in padce ter svoje izkušnje podelil naprej s svetom, z bralci člankov, e-mesečnika, kot tudi mojih knjig.

Moj namen je bil vedno delati dobro, na najboljši možni način, kot sem v tistem trenutku zmogel, vedel in znal. Seveda sem kdaj naredil tudi kakšen »kiks«, kakšno stvar narobe razumel, pa tudi svojo moč predajal drugim, češ drugi že več in bolje vedo od mene.

Zato, drage prijateljice in dragi prijatelji, če bi radi spoznali resničnega duhovnega guruja, tistega, ki vas bo razsvetlil, prosvetlil in vas obdarili z obiljem vsega dobrega, potem naredite sledeče. Danes zjutraj ali zvečer se postavite pred ogledalo in se iskreno, iz srca in duše nasmehnite podobi v ogledalu. Božanski osebi, ki jo gledate, osebi, ki je vaš največji guru in s pomočjo katere plešete vaš ples življenja.To je edini pravi duhovni guru, ki ga boste imeli v življenju.

Vendar pa ravno tega guruja najbolj zanikamo, najbolj omalovažujemo, trpinčimo, mu govorimo potiho ali naglas, kako je slab, kako je ničvreden, da ni dovolj lep, prijazen, bogat, srečen, uspešen itd. itd. … Seznam lahko nadaljujemo v neskončnost. Pomislimo, kako drugačno bi bilo naše življenje, če bi temu guruju v ogledalu vsak dan prisluhnili s srcem!

Ste pripravljeni na miselni preskok? Da vsak dan naredite vajo s svojim »zrcalnim gurujem« in ga razvajate, z njim govorite nežno, blago, lepo, čutno, strastno. Tudi če naredi kakšno veliko napako, ga pobožajte, se mu nasmehnite, ga objemite, mu podelite toplo besedo, ga spodbudite in mu povejte, da če tokrat ni šlo vse po načrtu, bo drugič že boljše. Prepričan sem, da vam bo zelo hvaležen ter da se ga bo vaša nova toplina resnično dotaknila v srce in dušo.

Ko delujemo tukaj in zdaj, izven običajnih pravil in priučenih okvirov, ter ko smo kot majhen otrok, takrat se v našem življenju začenjajo dogajati resnični čudeži.

Manj ko sem vedel o takšnih ali drugačnih »principih« manifestacije in teh ali onih vesoljnih vplivih, bolj sem bil v življenju uspešen, radosten in srečen. Tako se zopet vračam nazaj k osnovam – gledati s srcem otroka in živeti to, kar sem, z vsemi dodatki. Enako priporočam tudi vam … glejte na svet z nedolžnostjo majhnega otroka in se zavedajte, da ste čudoviti takšni, kot ste, z vsemi dodatki.

Uživajte, smejte se in radi se imejte!

Robert Goreta

MODROST V VERZIH IZBRANA POSEBEJ ZA VAS

Človek, ki vesel je in ljubi vse stvari,
nezadržno ves čas privlačil bo ljudi.

Ljuba Žerovc, verz iz knjige Modrosti zbrane iz verzov stkane

POZITIVNA MISEL

“Treba je tvegati. Čudež življenja resnično doumemo šele tedaj, ko dopustimo, da se zgodi nepričakovano.” Paulo Coelho

SMEH JE POL ZDRAVJA – ANEKDOTA E-MESEČNIKA

V mladosti se je Charile Chaplin rad potepal z drugimi dečki po cestah. Mati ga je oštevala:
»Ali ne moreš malo mirovati? In navsezadnje, kje je zapisano, da se moraš vedno igrati s temi pokvarjenci? Zakaj si ne poiščeš boljših dečkov?
»Saj sem hotel, pa jim njihovi starši niso dovolili, da bi se igrali z menoj!«

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika