Zdravje

Energijska medicina v Zvezdnih stezah

Kdo se ne spomni kultne znanstveno-fantastične nadaljevanke »Zvezdne steze«? Ena izmed epizod mi je še posebej ostala v spominu. Dolgo časa sem iskal tisti posnetek in pred dnevi sem ga končno našel (glej zgoraj).

V šesti sezoni Zvezdnih stez je ena izmed epizod imela naslov »The realm of fear« ali po slovensko »Področje strahu«. V njej je bilo govora o strahovih in fobijah. Čeprav takrat, pred mnogimi leti, ko sem gledal to epizodo, nisem imel pojma o energijski medicini mi je, iz meni neznanega razloga, to »čudno tapkanje« ostalo v spominu.

Ko sem se pred dobrim mesecem dni, zaradi sklopa življenjskih okoliščin in preizkušenj, ponovno (in bolj podrobno) srečal z EFT (tehniko čustvene svobode), mi je spomin ušel na nadaljevanko »Zvezdne steze« in malo prej omenjeno epizodo.

V njej ladijska svetovalka Deanna Troi uči poročnika Barclaya, ki ima strah pred transportiranjem, tehniko sproščanja in preobrazbe strahov, imenovano »plexing«. Ko si poročnik pomaga s tapkanjem za ušesom se le-tega strahu znebi. Znanstvena fantastika ali resničnost? Presodi sam-a …

V Zvezdnih stezah so bili predstavljeni marsikateri »namišljeni izumi«, ki so kasneje postali resničnost v naših življenjih. Tudi to čudno tapkanje pri tem ni izjema, saj ga dandanes poznamo pod imenom EFT ali tehnika čustvene svobode.

Če bi rad-a bolj podrobno spoznal-a to tehniko si več o njej lahko prebereš tukaj. Ali deluje? Iz lastnih izkušenj lahko rečem, da deluje, saj mi je tapkanje že večkrat pomagalo, da sem se znebil različnih strahov in preteklih čustvenih bremen.

https://www.youtube.com/watch?v=1J_Vf6iHVCE

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika