Etikete

Etikete, ki si jih dajemo

Ali si morda kdaj razmišljal-a o etiketah, ki si jih dajemo eden drugemu? Mogoče vede, mogoče nevede npr. kot posledica družbe, družine, okolja in medijev. In tako eden drugega »etiketiramo« z določeno besedo.

Ena moja prijateljica mi je omenila, da namerava organizirati izobraževanja za otroke iz socialno ogroženih družin. Namen je dober in ideja je odlična, saj želi s tem projektom pomagati tako otrokom, kot tudi staršem. Omenjeni program je za udeležence brezplačen in se financira iz različnih virov. Vendar pa lahko vidiš otroke iz socialno ogroženih družin ali pa otroke iz družin, ki so na poti k obilju. Majhen preskok v mišljenju, a utegne biti velik v življenju.

Spet drugi organizirajo takšne ali drugačne dogodke, izobraževanja in srečanja za »samske«. Namen pri teh zadevah je spet pozitiven, da se tisti, ki še nimajo partnerja med seboj spoznajo, da na ta način morda »preskoči iskrica« in tako najdejo svojo sorodno dušo. Vendar pa imamo tukaj spet etiketo »samski«. Katere so alternative pri tem poimenovanju? Hm … morda »tisti, ki išče sorodno dušo« ali pa »iskalec sorodne duše« ali pa »v pričakovanju partnerja« ali pa celo »v planiraju poroke«.

Morda ti prijatelj omeni da je ta in ta oseba »zbolela« in da ima to in to »bolezen«. In spet lahko vidiš to, kar »je« ali pa kar bi lahko bilo in imaš v mislih, da je ta in ta oseba »na poti k ozdravitvi« ali pa »da postaja zdrava, vitalna in polna energije« ali pa še boljše »da je že zdrava«.

To so le trije preprosti primeri, a se velja zamisliti in naslednjič spremeniti določeno »realno« stanje« v želeno stanje. 😉

Deli naprej ...

Podobne objave