Indijanska banka
Osebna rast

Indijanska banka

Naslednja zgodba je vredna branja in razmisleka o našem “čudovitem” bančnem sistemu.

Indijanski poglavar Maquinna, Nootkaa je bil nekoč v Viktoriji in videl je zelo veliko hišo. Dejali so mu, da je to banka in da beli ljudje tja shranjujejo denar ter da imajo sčasoma od tega koristi.

Na to misel belih ljudi je povedal naslednje: Indijanci nimamo take banke. Če pa imamo veliko denarja ali odej, to damo drugim Indijancem. Sčasoma jim to prinese korist in naša srca se počutijo dobro. Naša banka je naš način dajanja.”

Si upamo tako delovati in ustanoviti takšno banko ter tako poskrbeti, da se naša srca počutijo dobro? Zgornja kratka zgodba je čudovit primer sočutja, ljubezni in modrosti, ki izvira iz srca in duše.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Spremljaj me na omrežjih

862 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!