Odnosi z ljudmi
Medosebni odnosi

Kako gojiti odnose z ljudmi?

Če želite leto sreče, gojite zelenjavo. Če želite deset let sreče, gojite drevje. Če pa želite sto let sreče, potem gojite odnose z ljudmi.

Harvey MacKay

V včerajšnjem zapisu sem pisal o naših sodobnih “Facebook” odnosih, ko imamo kup Facebook prijateljev, a se kljub temu lahko počutimo osamljene. Kot si si lahko prebral-a v zgornji misli so tvoji odnosi z ljudmi tudi temelj tvoje sreče, saj smo ljudje socialna bitja, ustvarjeni za druženje, pogovore, nasmehe, objeme, dotike, zato da med seboj komuniciramo in si izmenjujemo misli, mnenje in ideje.

Morda te bo kdaj zamikalo, da bi človeka sodil po njegovi “obleki”. Preden postaneš “modni sodnik” bi bilo dobro, da najprej poskusiš začutiti človeka na energijski ravni, šele potem pride na vrsto obleka in ostale materialne posesti.

Naslednja zgodba nazorno ilustrira, kaj se ti lahko zgodi, če sodiš sočloveka zgolj po najnovejših modnih smernicah:

V banko je stopil neugledno oblečen gospod in unovčil ček za manjšo vsoto. Ko je zahteval povračilo parkirnine, kot je bila navada, ga je uslužbenec zavrnil, saj ga je sodil le po videzu in se ni resnično zanimal zanj. Gospod je sam plačal parkirnino, nato pa takoj dvignil milijon dolarjev in jih vložil v konkurenčno banko.

Razmisli o zgornji zgodbi in ne sodi ljudi po videzu, temveč jih poskusi začutiti s srcem. 🙂 To preprosto pravilo “začuti s srcem” si velja zapomniti za navezovanje stikov na vseh področjih v življenju – pri delu, v družini, pri športu, na plesu …

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika