Prst raste
Osebna rast

Kako lahko zraste prst?

Na mojem predavanju Spremeni prepričanje, spremeni življenje izvajamo tudi vajo rasti prsta. Vedno je navdihujoče gledati, kako presenečeni so ljudje, ko vidijo, da jim je krajši prst zrasel v dobrih treh minutah. 🙂

Kako je to mogoče? Vse je v moči našega prepričanja. Za primer navajam zgodbo pisca knjig iz Nemčije, Jana Van Helsinga. Pred leti je Jan Van Helsing na Novi Zelandiji spoznal učiteljico, ki mu je povedala naslednjo zgodbo.

Majhna deklica si je pri pouku ročnega dela odrezala pol prsta. Ko je po nekaj dneh bolnišnice spet prišla v šolo, je učiteljica govorila z njo na samem in zelo zaupno. Deklici je razložila, da ji bo prst spet zrasel, ampak samo če tega ne bo nikomur povedala.

Učiteljica ji je dejala, da je to čisto osebna skrivnost in je ne sme nikomur izdati. In kaj se je zgodilo? Prst ji je v roku dveh let znova zrasel. Zakaj je učiteljica od deklice zahtevala, da tega ne sme nikomur povedati? Ker bi reakcija drugih ljudi vplivala, če ne celo uničujoče delovala, na dekličino prepričanje, da ji bo prst znova zrasel.

Odrasli ali drugi otroci bi rekli, da prst ne more zrasti več in deklica mogoče potem tudi sama ne bi več v to verjela. Trdno prepričanje je predpogoj za to, da deluje. Moramo biti prepričani v to. Vsak dvom ima lahko uničujoče posledice.

Kaj torej meniš, da je mogoče? Kakšno je tvoje (pod)zavestno prepričanje? Razmisli o tem in posledično se ti bo spremenilo življenje in pogled na svet. 😉

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika