Deteljica in sreča
Osebna rast

Kako mi Vesolje odgovarja skozi štiriperesno deteljico

Imam zanimivo zgodbo, ki jo želim podeliti tudi s teboj, draga bralka, dragi bralec bloga. Vse se je začelo že pred mnogimi leti, ko sem imel sprejemni izpit na Srednji ekonomski šoli.

Takrat sem želel dobiti od Vesolja en odgovor, da bo vse OK, da bom sprejemni izpit uspešno opravil. Na dan izpita sem na travniku »naključno« našel štiriperesno deteljico. Morda se ti bo to zdelo malo za lase privlečeno, toda zgodba se je ponovila čez štiri leta, ko sem imel sprejemni izpit na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Tudi takrat sem na dan sprejemnega izpita dobil štiriperesno deteljico. A zgodba se tu še ne konča … vedno, ko sem bil na kakšni življenjski prelomnici ali pred kakšnim izzivom, dvomom ali vprašanjem, štiriperesna deteljica mi je pokazala odgovor.

Danes sem bil na sprehodu in med sprehodom sem Vesolju postavil eno vprašanje. In nato dejal – naj najdem štiriperesno deteljico, če je odgovor DA. Čez dobrih 100 ali 150 metrov naključno pogledam na travnik in tam je bila – štiriperesna deteljica, katero sem našel prvič letos.

To se mi je že prevečkrat zgodilo, da bi lahko rekel, da je to zgolj naključje. Nekako mi Vesolje sporoča preko štiriperesnih deteljic določene odgovore, ki pridejo ravno ob pravem času. In še nekaj je zanimivo. Ko štiriperesno deteljico zavestno iščem, takrat je praviloma ne najdem.

Nekaj zanimivih najdb štiriperesne deteljice. Ko sem se na travniku igral z žogo, sem se sklonil k žogi, da jo poberem in tam je bila – štiriperesna deteljica. Spet drugič sem igral badminton in ko se sklonim, da poberem badminton žogico – ugledam štiriperesno deteljico. Ali pa ko sem sedel na travniku na odeji in pogledam tja, kamor sem na travo položil roko – puf, tam je bila. 🙂

Sreča te lahko obišče na najbolj nenavadne načine, ponavadi takrat, ko imaš svoj fokus usmerjen kam drugam. Pravijo, da ko iščeš, najdeš, a velja tudi obratno, ko ne iščeš, najdeš. 😉 Le kdo bi razumel skrivnostno Vesolje …

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

3 komentarji

Klikni tukaj in objavi komentar

 • g. Robert , zelo sem vesela, da sem vas po naklučju ali pa tudi ne , zasledila na spletni strani. Vi ste moj navdih in inspirator do boljšega življenja . Današnji svet je vse preveč pokvarjen od zavisti, nevoščljivosti, …. Pomen družine, vrednote življenja izgublja svoj pomen.
  In seveda sorodni ljudje se iščemo medseboj in rabimo za vzpodbudo takšne kot ste vi in si upate govoriti in spodbujate s svojimi misli za lepši jutri.

  Ste moj navdih, dajete in vlivate moč in spet si upam sanjati.

  Hvala vam in še več .

  • Andrea, pozdravljena!

   Prosim. 🙂 Mi je vedno v veselje, če katerikoli moj zapis na blogu kogarkoli spodbudi, navdihne ali pa mu da notranjo moč.

   Sledi svojim sanjam še naprej in jih seveda tudi uresniči. 🙂

   Vsakdo od nas rabi spodbudo in toplo besedo.

 • g.Robert, sedaj sem odprla mail in vaše sporočilo, ki ste mi ga poslali . Kar nekaj časa nisem gledala vaših zanimivih zapisov. Kar pa me je danes posebej presenetilo, pa je vaš zapis o štiriperesni detelji. Nič ni slučajno. Meni se je včeraj zgodilo, da sem jo našla prvič v življenju, nisem jo iskala, le videla sem jo in jo utrgala. Spomnim pa se, da je mama rekla “srečne oči, ki jo vidijo in nesrečne roke, ki jo utrgajo”, pa nisem mogla, da je ne bi utrgala in jo shranila.

Spremljaj me na omrežjih

855 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!