Stres in voda
Osebna rast

Kako lahko obvladaš stres in skrbi?

Naslednjo zgodbo sem pred dnevi dobil v e-poštni predal.

Avtorja ne poznam, je pa zgodba navdihujoča, saj nam da misliti ter nam pove, da je potrebno živeti življenje vsak dan posebej, ter ne skrbeti temveč zaupati življenju.

Naključij ni, vse pa se zgodi z določenim namenom – tudi to, da je ta e-pošta priromala v moj e-poštni nabiralnik.

KAKO LAHKO OBVLADAMO STRES IN SKRBI?

Na predavanju z naslovom OBVLADOVANJE STRESA je učitelj dvignil kozarec poln vode in vprašal zbrano občinstvo: Kaj mislite, kako težak je ta kozarec? Odgovori študentov so bili različni, od 20 g do 500 g.

Absolutna teža ni pomembna, jim je odgovoril učitelj. Pomembno je, kako dolgo držim ta kozarec v roki. Če ga držim eno minuto, bo vse v redu. Če ga držim eno uro, me bo bolela roka. Če ga bom držal cel dan, boste morali poklicati zdravnika.

Dlje časa kot ga držimo v roki, težji postaja kozarec, pa čeprav je teza ves čas enaka.

Podobno je z našimi skrbmi: Če jih boste nenehno držali v sebi, bodo postajale vedno težje in težje in zdelo se vam bo, da ne morete naprej.

Zato odložite kozarec, počivajte nekaj trenutkov in ga nato ponovno dvignite. Naučite se odložiti bremena, ki vas tarejo, saj lahko edino na tak način učinkovito delujete. Svetujem vam da odložite delovna bremena, ko se boste danes popoldne vrnili domov.

Ne nosite jih v domačo hišo, saj jih boste jutri spet lahko odnesli s seboj.

Življenje je kratko, uživajmo ga!

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika