Pomarančni sok
Osebna rast

Kako se odzoveš, ko te nekaj “stisne”?

Ko stisnete pomarančo iz nje pride sok – to ima v sebi. Ko nekdo stisne vas, iz vas pride tisto, kar nosite v sebi.

dr. Wayne W. Dyer

Knjige, ki jih je napisal Wayne W. Dyer me vedno znova navdihnejo in v njih najdem globoka sporočila modrosti. Tudi zgornja misel, ki sem jo »naključno« našel na internetu je takšna.

Kako se odzoveš, ko te nekaj (določena situacija ali dogodek) ali nekdo (človek ali medosebni odnosi) v prenesenem pomenu besede dobesedno »stisne«? Kakšen je tvoj prvi odziv?

Če boš dobro razmislil-a boš ugotovil-a, da je tvoj prvi odziv vedno v takšni energiji, kot se nahaja »energijski zapis« znotraj tebe. Če želiš spremeniti svoj odziv, moraš najprej spremeniti svoj notranji »energijski zapis«.

Ko si določeno situacijo res »predelal-a«, je tvoj odziv miren, radosten in ljubeč. V kolikor pa te določen človek ali situacije še vedno »iritira« in požene kri po žilah – žal bo potrebno še malo »predelati« te zadeve in spremeniti notranji energijski zapis.

Največji učitelj Wayna W. Dyerja je bil njegov oče. Leta 1974 je Wayne doživel življenjsko preobrazbo, ko je šel na grob svojega očeta, ki ga ni nikoli spoznal, saj ju je z materjo zapustil, ko je bil še otrok. Zaradi tega je bilo v njem mnogo let ogromno jeze, žalosti, strahov, zamer … Ko je leta 1974 končno našel očetov grob, mu je uspelo oprostiti in narediti preobrazbo, ki ga je spremljala celo življenje.

Če te več zanima o tem – na YouTube je pogovor z Waynom o tej tematiki (hrvaški podnapisi), na Vimeo pa je vse do 15. 9. 2015 brezplačno na voljo ogled enournega filma Veliki učitelj, ki je posnet po njegovi življenjski zgodbi.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika