Retorika

Kako se “preobraziti” v 10-ih sekundah?

Cameron Russell že več kot deset let deluje na področju mode oz. manekenstva. Leta 2012 je na TED Talku imela izjemen nastop, ki je na TED-u med 20 najbolj popularnimi govori vseh časov.

Zgoraj si lahko ogledaš celoten posnetek govora z angleškimi podnapisi. V kolikor imaš probleme z angleščino na spletni strani TED-a (klikni tukaj), najdeš tudi slovenske podnapise.

Posnetek je vreden ogleda saj pokaže kako ljudje »sodimo« eden drugega na podlagi videza in obleke. Cameron postreže tudi zanimivi statističnimi podatki na temo obleke, barve kože in videza ter se na začetku govora pred očmi občinstva preobleče.

Videz oz. oblačenje določenega človeka ni vedno to, kar mislimo, da je. Ni važno ali si moški ali ženska in čeprav si »uber super sexy« oblečen-a, ta tvoja zunanja pojava pogosto ne odraža tvoje notranjosti in v sebi dejansko lahko občutiš nelagodje, nezaupanje in nesprejemanje sebe. Slednje pa skušaš »zakriti« s svojo obleko, obutvijo ali nasmehom.

Druge ljudi pogosto »sodimo« po njihovi obleki in videzu, a potrudimo se, da bomo od sedaj dalje pogledali na druge z očimi srca in duše. Dejstvo je, da si vsakdo želi pozornosti in da vsaka oseba išče preko stikov z drugimi ljudmi ljubezen, sprejemanje in spoštovanje.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1011 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika