Meditacija v naravi
Zdravje

Kako se sprostiti in meditirati v naravi?

Danes sem bil na čudovitem izletu in ko sem tam, v tišini gozda, opazoval deroči potoček, sem zaprl oči in se prepustil zvokom deroče vode. Prav pomirjujoče je sedeti ob reki, zapreti oči, globoko zvezno dihati s trebuhom, se osredotočiti na srce in se prepustiti trenutku.

Poskusi še sam-a s to preprosto sprostitveno meditacijo. Prepričan sem, da boš z njeno pomočjo vzpostavil-a srčno koherenco in s tem iz telesa izločil-a stres.

Ta meditacija je zdravilna še iz drugega razloga – v gozdu in ob vodnih virih je veliko negativnih ionov, ki imajo spet pozitiven vpliv na tvoje zdravje in dobro počutje, o čemer sem pred leti pisal že moji knjigi Življenjski diamant.

Včasih je vse tako preprosto (zgornja v meditacija), a spet drugič je tako težko si vzeti čas zase in zato, da bi nevtralizirali stres in podzavestne stresne odzive hlastamo po takšnih ali drugačnih tabletah. Pač, lažje je vzeti tableto kot pa globoko zavestno zvezno dihati.

Si pripravljen-a vzeti si vsak dan zase 15 minut ter meditirati na zgoraj omenjeni način? 5 minut zjutraj, 5 minut sredi dneva in 5 minut zvečer? Ni ti potrebno iti v gozd ali k reki, to lahko storiš tudi v udobju svojega doma. 🙂

P.S. Slika pa je tokrat by Robert Goreta. 😉

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Spremljaj me na omrežjih

862 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!