Verjamemo, ustvarimo
Osebna rast

Kako stvari (ali karkoli drugega) prikličemo v obstoj?

Ko strastno verjamemo v nekaj, kar še ne obstaja, to ustvarimo.

Nikos Kazantzakis

Sinhronosti nam v naših življenjih pokažejo marsikateri odgovor, ki ga iščemo. Tako lahko iz dveh, popolnoma različnih virov dobimo isto misel, sliko, idejo ali informacijo.

Misel, ki si jo lahko preberete na zgornji sliki, sem dobil v svoj e-poštni predal pred dobrimi desetimi dnevi. Ker je bila v angleščini sem jo prevedel in jo poslal še v lekturo oz. pregled prijateljici. Imel sem kar nekaj drugih obveznosti, tako da preprosto ni bilo časa, da objavim misel na svojem blogu.

Do sobote … ko sem »naključno« odprl neko novo knjigo v knjigarni in tam našel isto misel, ki je dospela v moj e-poštni predal. Včasih res rabiš en velik »aha«, preden prepoznaš sporočila vesolja.

Zgornja misel je sicer preprosta, a z globokim sporočilom, da s svojimi mislimi ustvarjamo svojo resničnost in da tisto, na kar se osredotočamo in strastno verjamemo prikličemo v svoj obstoj. Spoznanje, da z mislimi (so)ustvarjamo, najbrž poznamo vsi, le sem ter tja potrebujemo še kakšen mogočen opomnik, da se spomnimo na to brezčasno resnico.

Vprašanje zate: »O čem boš razmišljal-a danes in v katere svoje misli boš vnesel-a strast?«

Ni ti potrebno odgovoriti na blogu, le sam-a pri sebi si odgovori.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika