Govorice
Retorika

Kako utišati govorice?

Govorice boste utišali, če nanje ne boste užaljeno odgovarjali.

Chris Prentiss

Gotovo se je tudi tebi kdaj zgodilo, da so določene “govorice” prišle do tebe. Lahko, da so to bile govorice o tebi, o tvojih najbližjih, o poslovnemu partnerju, o prijatelju ali o kakšnem znancu. Kako si v tem primeru odregiral-a?

Si bil užaljen-a in si jezo stresal-a na te govorice ali pa si le zamahnil-a z roko, jih preslišal-a in se nisi zmenil-a za njih? Če si storil-a tako, potem si zagotovo naredil-a veliko za svoj dušni mir.

Če te bodo še kdaj skrbele določene “govorice” si zapomni naslednjo anekdoto: “Od desetih ljudi, ki govorijo o tebi, jih devet govori slabo, edina oseba, ki govori dobro, pa to slabo pove.” 😉 Če si uspešen, se bodo ljudje “obregali” ob tebe, ker si uspešen, če je nasprotno, pa tudi ne bo miru, boš “na tapeti”, ker nisi uspešen oz. uspešna.

Zato – govorice naj ti pri enem ušesu gredo notri, pri drugem pa ven in zanje se “sekiraj” toliko, kot ti je za lanski sneg. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika