Podstrešje
Življenjski slog

Kakšno je tvoje podstrešje?

Pred nekaj dnevi sem se lotil projekta “počisti svoje podstrešje”. Namreč, podstrešje v hiši ni bilo pospravljeno že več kot 20 let. V tem času se je nabralo veliko različnih stvari. Če je “kaos” in neurejenost na podstrešju je pogosto tako, da je kaotično tudi tvoje življenje.

Po feng shui-ju podstrešje v naši hiši predstavlja našo podzavest. S tem, ko fizično čistiš podstrešje tudi čistiš samega sebe in svoje vzorce ter se znebiš neuporabne in odvečne krame. Kot je pred leti dejal en moj prijatelj: “Ali ni zanimivo, da ko hodimo po letališkem terminalu in s seboj nosimo svoje kovčke, da so z vsakim korakom težji.” 😉 Torej, če želiš lažje zadihati – znebi se odvečne krame.

Ko prečistiš svoje podstrešje (in tudi ostale prostore v hiši) in daš stran (podariš, prodaš, odpelješ na odpad …) vse, kar ne uporabljaš že vsaj dve leti s tem narediš tudi vakuum. In vesolje ljubi vakuum. Kaj to pomeni? Preprosto, naredil-a si prostor za nove stvari.

Čiščenje podstrešja, kleti, hiše, stanovanje je dejansko na simbolični ravni tudi čiščenje tebe same-ga. Energija mora teči, ne smeš je zadrževati. Ne bodi “kramar-ka” in ne kopiči stvari, kot da si veverica, ki se pripravlja na zimo. Daj proč, kar ne uporabljaš več. In še nekaj je pomembno – popravi pokvarjene stvari. Če tega sam-a ne znaš, potem pokliči osebo, ki to zna popraviti. V kolikor se ne da popraviti pa naredi najboljše kar lahko – pelji na deponijo ali vrzi v kanto za smeti.

Naj s prečiščenjem hiše ali stanovanja nove energije vstopijo v tvoje življenje! 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Spremljaj me na omrežjih

855 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!