Pripoved in ljubezen
Retorika

Karkoli mi pripoveduješ …

Na pisalni mizi zraven računalnika imam eno majhno belo knjigico, ki sem jo pred časom dobil za darilo. 🙂 Ko sem jo danes zvečer odprl na »naključni« strani, sem našel zapisan stavek:

Karkoli mi pripoveduješ, je neskončno zanimivo.

In sem se za nekaj trenutkov zamislil nad tem stavkom, saj se v njem skriva več, kot se zdi na prvi pogled.

Ko se pogovarjaš z nekom, ki ga imaš rad-a, v družbi osebe s katero ti je prijetno in čutiš energijski pretok in globoko medsebojno povezanost, takrat je pogovor zanimiv, ne glede na to, kaj ti bo druga oseba povedala. Takrat ne razmišljaš o tem, kakšna bo tvoja naslednja misel ali katero bo tvoje naslednje vprašanje, temveč se le prepustiš in prisluhneš sogovorniku oz. sogovornici.

Kako zanimivi bi bili naši pogovori, če bi vedno, kot majhen otrok, prisluhnili svojemu sogovorniku in za vse, kar pove, izrazili iskreno in pristno zanimanje. Da ne bi odprli le ušes, temveč tudi srce.

Včasih je tako malo potrebno, da izboljšamo svoje medosebne, partnerske, družinske in tudi poslovne odnose – le dobro je potrebno prisluhniti sogovorniku in se z njim povezati na ravni srca.

Človek je socialno bitje in za svoj polni obstoj in preživetje ne potrebuje samo fizično hrano, temveč tudi duhovno hrano, ki se izraža skozi dotike, objeme, nasmehe in pogovor. Komunikacije je bila, je in vedno bo, pomemben del naših življenj.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1009 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika