Kdo je Bog?
Osebna rast

Kdo je Bog?

Kdo je Bog?

Bog je eden. Bog je ljubezen. Bog si ti. Bog sem jaz. Bog je neskončna inteligenca, ki prežema vso resničnost. Bog je glas, ki šepeta resnico tvojemu srcu. Bog je večna Mati 10.000 stvari. Bog je neizražen Oče celotne večnosti.

Bog je Sonce, ki drži planete z nevidno silo. Bog je Luna, ki vleče vse oceane v plimovanje in pretok. Bog so vsa nebesna telesa, ki vplivajo na telesno kemijo. Bog je plešoči elektron v srcu vsakogar.

Kdo je Bog?

Bog si ti. Bog sem jaz. Bog je vsak in vsakdo. Bog je tiger, ki ubije jelena. Bog je jelen, ki nahrani tigra. Bog je trava, ki nahrani jelena. Bog je tiger, ki umre in izgine v zemljo, da nahrani travo. Bog je vse, kar tvoje oči lahko vidijo. Bog je vse, kar tvoje srce lahko občuti. Bog je okoli tebe. Bog je v tebi.

Če želiš videti Boga, poglej v oči sočloveka. Če želiš slišati Boga, prisluhni petju ptic. Če se želiš dotakniti Boga, se dotakni nekoga, ki ga resnično ljubiš, nekoga za katerega bi umrl, kajti njegova sreča je tvoja sreča. In če se boš dotaknil te osebe, se boš dotaknil Boga. Če želiš občutiti Boga, občuti svojo najglobljo željo. To je Bog, ki govori preko tebe in te prosi, da narediš korak naprej k svoji osebni usodi.

Ko si osamljen, vedi da Bog znotraj tebe občuti tvojo osamljenost. Ko si nemočen, vedi da Bog v tebi občuti tvojo nemoč. Ko jočeš in prosiš za pomoč in se oziraš proti nebu, se zavedaj da ti Bog pravi »Toda JAZ SEM TI, jaz sem znotraj tebe in vse, kar ti je potrebno storiti je, da zaupaš sebi. Ti imaš moč in vse, kar je potrebno je, da verjameš vanjo.«

Ko praviš »Bog, pokaži mi svojo prisotnost«, Bog pride k tebi v 10.000 telesih in govori s teboj direktno, toda večino časa si preveč zaposlen in gledaš naokoli, upajoč da ti bo Bog nekaj dejal.

Kdo je Bog?

Bog si ti. Bog sem jaz. Bog je tvoj ljubimec. Bog je tvoj sovražnik. Bog je Oče, ki drži skupaj vsa Vesolja. Bog je Mati, ki je izražena v 10.000 stvareh. Bog je vsakdo. Bog je vse. Bog je vseprisoten. Zato je neviden. Ker Bog … JE!

Avtor originalnega teksta je Shafin de Zane in zato, da bi bil ta izjemen in preprost tekst razumljiv tudi slovenskem bralcem sem ga prevedel. Angleški zapis se nahaja na njegovem blogu www.redefineyourreality.com/blog/who-is-god/. Hvala Shafin za tako navdihujoč tekst!

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika