Ekološka hrana
Zdravje

Kje kupiti ekološko hrano?

Če želiš jesti zdravo ekološko hrano ni potrebno, da greš v nakup v drage hipermarkete in kupuješ uvoženo sadje in zelenjavo iz tujine. Pozanimaj se, saj zagotovo imaš v svoji bližnji okolici kakšno lokalno kmetijo, ki ima na razpolago svežo zelenjavo in sadje.

V kolikor se odločiš za nakup neposredno pri ekološkem kmetu so cene bistveno bolj ugodne kot pa v trgovini. Priporočam ti, da citruse poskušaj kupiti ekološke (tega pač ni na kmetijah, razen mandarin v času sezone iz Hrvaške).

Nekaj seznamov ekoloških kmetij najdeš tule:

V jesensko – zimskem času imajo na lokalnih eko kmetijah na voljo predvsem zeleno listnato zelenjavo npr. blitvo, špinačo, buče, zeleno, peteršilj, ohrovt, brokoli, repo, zelje, itd. Tudi korenje in rdečo peso lahko dobiš na lokalni kmetiji saj ju skozi celo zimo hranijo v ozimnici.

Sicer pa, če nimaš časa »letati« po vseh ekoloških kmetijah lahko na lokalni tržnici z malo raziskovanja najdeš zaupanja vredno branjevko ali pa se odpraviš v zdravo ekološko prodajalno.

Predstavljam ti nekaj spletnih strani s pomočjo katerih boš lahko privarčeval-a marsikateri evro in tako imel-a zdravo, domačo ekološko hrano:

P.S. Če te zanimajo tematike s področja prehrane in zdravega načina življenja pa ti priporočamo obisk spletne strani www.mojezdravje.net.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika