Nasvet za poroko
Osebna rast

Ko ne iščeš, najdeš!

Pri iskanju partnerja se je že nič kolikokrat izkazalo, da največ “najdemo” takrat, ko ne iščemo. Zdi se kot paradoks, vendar ta princip deluje. Zakaj? Ker nismo navezani na rezultat in smo sami v stanju ljubezni. Ko smo sami v stanju ljubezni se okoli nas začenjajo dogajati večji in manjši čudeži.

Med branjem predavanj Nevilla Goddarda sem naletel tudi na njegovo naslednjo misel, ki potrjuje to, kar sem malo prej povedal, da takrat, ko ne iščeš, najdeš:

Torej, povem vam, neporočene gospe, če se želite poročiti, naredite to tako. In on bo prišel od nikoder. Vam ni treba iti nikamor ali si kupiti kogarkoli ali poskušati spoznati pravo osebo. Običajno, ko poskušate najti ali spoznati nekoga, je on vedno napačna izbira. Torej, nehajte iskati. Tisti, ki iščejo ljubezen, samo manifestirajo svojo lastno neljubezen. In neljubezen nikoli ne najde ljubezen. Samo ljubeča oseba najde ljubezen in ni je treba iskati. Torej, zaljubiš se. Tega vam ni treba iskati; saj jih sami pritegnete. Prišli bodo do vas.

Razmisli o tem in ta nasvet uporabi tudi ti pri “iskanju” partnerja.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika