Dejanje prijaznosti
Medosebni odnosi

Koliko je vredno dejanje prijaznosti?

Najmanjše dejanje prijaznosti je vredno več kot najlepši namen.

Oscar Wilde

Včasih razmišljaš kaj bi storil ali kaj ne bi storil v določeni situaciji. In tako hitro “spolzi mimo” priložnost, da bi nekomu polepšal dan, mu privabil nasmeh na lica ali pa mu le preprosto dvignil vibracijo ter mu dal vedeti, da je pomemben, da je bil opažen, viden in sprejet.

Ne ostani le pri dobrih namenih, prestopi iz pasivnosti v aktivnost in stori dejanje prijaznosti ali ljubeznivosti. Skratka, stori tisto, kar v prvem trenutku občutiš, da bi moral storiti. Takrat ne deluje um, takrat deluje srce. Žal pa nadaljnja “analiza” v smislu, kaj si bodo mislili drugi, če to storim, privede do tega, da čudovita priložnost za dejanje prijaznosti odide mimo.

Stopi iz svoje cone udobja in naredi vsak dan vsaj eno dejanje prijaznosti. Pri tem ne mislim, da bodi prijazen-a le do drugih, temveč bodi tudi prijazen-a do sebe. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Spremljaj me na omrežjih

855 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!