Dejanje prijaznosti
Medosebni odnosi

Koliko je vredno dejanje prijaznosti?

Najmanjše dejanje prijaznosti je vredno več kot najlepši namen.

Oscar Wilde

Včasih razmišljaš kaj bi storil ali kaj ne bi storil v določeni situaciji. In tako hitro “spolzi mimo” priložnost, da bi nekomu polepšal dan, mu privabil nasmeh na lica ali pa mu le preprosto dvignil vibracijo ter mu dal vedeti, da je pomemben, da je bil opažen, viden in sprejet.

Ne ostani le pri dobrih namenih, prestopi iz pasivnosti v aktivnost in stori dejanje prijaznosti ali ljubeznivosti. Skratka, stori tisto, kar v prvem trenutku občutiš, da bi moral storiti. Takrat ne deluje um, takrat deluje srce. Žal pa nadaljnja “analiza” v smislu, kaj si bodo mislili drugi, če to storim, privede do tega, da čudovita priložnost za dejanje prijaznosti odide mimo.

Stopi iz svoje cone udobja in naredi vsak dan vsaj eno dejanje prijaznosti. Pri tem ne mislim, da bodi prijazen-a le do drugih, temveč bodi tudi prijazen-a do sebe. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika