Koristi seksa
Medosebni odnosi Zdravje

Koristi seksa

Znanstveniki pravijo, da je mogoče že iz človekove polti razbrati, ali je neka oseba spolno aktivna. Sicer pa sledi zelo zanimiv sestavek o koristih seksa, ki sem nekoč prejel po elektronski pošti.

 • Seks je lepotilna kura. Znanstvene raziskave so pokazale, da spolno aktivne ženske proizvajajo veliko hormona estrogena, ki daje lasem sijaj in gladkost koži.
 • Nežen, sproščen seks zmanjša možnost, da bi nas mučilo vnetje kože, koprivnica ali mozoljavost. Potenje ob seksu čisti pore, naša koža po seksu kar zažari.
 • Ljubljenje lahko skuri vse kalorije, ki so se nabrale med romantično večerjo.
 • Seks je ena od najvarnejših zvrsti športa. Sprošča in deluje skoraj na vsako mišico našega telesa. Veliko bolj udoben je, kot tek v krogu, poleg tega pa zanj ne potrebujemo športnih copat. Pravzaprav za seks ne potrebujemo nobene opreme.
 • Seks je najboljše neposredno zdravilo za močno depresijo. Sprošča endorfine, ki povzročajo občutek ugodja.
 • Seks nas navdaja z velikim zadovoljstvom, po njem smo veliko bolj optimistični in samozavestni.
 • Čim več bomo seksali, tem več bomo lahko ponudili. Seks iz aktivnega telesa odvaja velike količine feromonov. Ti nežni spol parfumirajo in močnejši spol obnorijo.
 • Seks je najzanesljivejše pomirjevalno sredstvo na svetu. Je desetkrat bolj učinkovit od valiuma.
 • Vsakodnevno poljubljanje bo ohranjalo naše zobe zdrave, tako da zobozdravnika sploh ne bomo potrebovali. Poljubljanje krepi slino, ki čisti naše zobe in preprečuje nastanek zobnih oblog.
 • Seks pozdravi glavobol. Ljubezenski sestanek nas osvobodi napetosti, zmanjša pa tudi napetost žil v možganih.
 • Seks je najboljše sredstvo proti stresu, deluje preventivno in kurativno.
 • Veliko ljubljenja pozdravi zamašen nos. Seks je kot naravni antihistamin; pomaga tudi pri astmi in senenem nahodu.

Omenjeni zapis o seksu sem že pred leti objavil v knjigi ŽIVLJENJSKI DIAMANT. Zgoraj navedene koristi seksa še vedno držijo, a z izkušnjami sem spoznal, da imamo moški še več koristi od seksa, če uspemo zadržati svoj “odžas”, kar pomeni, da med seksom ne ejakuliramo, temveč seme zadržimo in spolno energijo usmerimo v višja središča. Na ta način seks postane resnično obred revitalizacije telesa, uma in duha.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

975 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

sunwarrior

mimijumi