Ljubezen je več kot le beseda
Medosebni odnosi

Ljubezen je več kot le beseda

Na misel mi je prišla pesem z naslovom Ljubezen je več kot le beseda, ki sem jo napisal že leta 2011.

Prva kitica te pesmi gre takole:

Ljubezen je več kot le beseda,
to je objem, ki iz srca ga dobiš,
to je topla beseda, ko zanjo prosiš,
to je pomoč, ko jo potrebuješ,
to je ples, ki ga z radostjo plešeš.

Celotno pesem si lahko prebereš v moji e-pesniški zbirki Prebujenje srca in duše.

Čez vikend sem na FB-ju objavil naslednji status:

Pogosto mislimo, da je kvaliteta določenega odnosa pogojena s številom besed, ki jih spregovorimo. Toda temu ni tako. Ljubljeno osebo lahko brez besed primeš za roko in ji pogledaš globoko v oči. Takrat se dve duši med seboj sporazumevata na nevidni ravni, onkraj časa in prostora. Takrat ni ne preteklosti in ne prihodnosti, temveč le popolno preživet sedanji trenutek. Ko nič ne pričakuješ, temveč le »si«.

Tokrat nadaljujem še malo bolj podrobno o komunikaciji, o kateri obstaja mnogo knjig, tečajev in izobraževanj, toda v sodobnem »hitrem« času pozabimo na najbolj temeljno pravilo – bodi prisoten-a tukaj in zdaj.

Še posebej to hitro pozabiš v partnerskih, medosebnih in družinskih odnosih. Poskusi drugič stvari narediti malo drugače. Svoj mobilni telefon daj v torbico ali kamorkoli drugam, kjer ne bo na vidnem mestu. Polno se posveti tej osebi s katero si. Nameni ji globok pogled v oči, primi jo za roko, naj teče komunikacija brez besed, le s pomočjo dotika, objema in pogleda.

Bo šlo? Lahko nekomu, ki ga imaš rad, nameniš tistih 30 min, da se »odklopiš« od vsega in si polno prisoten z ljubljeno osebo? Umetnost sedanjega trenutka je umetnost čuječnosti, ko drugi osebi prisluhneš z vsem svojim bitjem. Pozabi na skrbi, probleme in takšne ali drugačne težave ter bodi le tukaj in zdaj, iz oči v oči.

Vsi lajki na FB-ju, vsi maili v inboxu, vsi telefonski klici in vsi SMS-ji lahko počakajo. Vem, da ti bo sprva morda težko, toda vztrajaj in nagrada bo prišla kmalu, saj boš stkal-a bolj ljubeče, radostne in pristne medčloveške stike.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

967 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

sunwarrior

mimijumi