Osebna rast

Maraton življenja – navdihujoča resnična zgodba

Nekega dne je sin vprašal svojega očeta: “Oče, hočeš z mano sodelovati na maratonu?” Oče je bil bolan na srcu, a mu je vseeno odgovoril: “Da!” Tako sta skupaj sta tekla na maratonu, potem na drugem, tretjem … kajti oče je vedno odgovoril: “Da!” kadarkoli ga je sin vprašal.

Nato zopet nekega dne sin vpraša očeta: “Očka, kaj misliš, bi se vpisala na tekmo in bi šla trenirati Ironman-a?” In oče je tudi tokrat odgovoril DA.

Če ne veš kaj je svetovno prvenstvo Ironman – to je najtežji triatlon na svetu, poteka pa vsako leto meseca oktobra na Havajih. Tekmovalci morajo preplavati 3,86 km, nato prekolesariti 180,02 km, da bi na koncu tekli še maraton, dolg 43,19 km.

Morda misliš, da je omenjen zgodba izmišljena, vendar ni. Poglej si posnetek tekme Ironman na Havajih, na katerem sta sodelovala oče in sin (Dick in Rick Hoyt) in ga seveda tudi uspešno dokončala.

P. S. Za hip pomisli, kaj vse je mogoče, ko si pripravljen Reči življenju DA!

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika