Človeški potencial
Osebna rast

Mit o ločenosti

Ali si že kdaj slišal-a za naslednje stavke?

  • Vse, kar imaš na tem svetu, si ti sam.
  • Na ta svet si prišel sam in z njega bo odšel sam.
  • Edina oseba, ki ji lahko zaupaš, si ti sam.
  • Če želiš, da je delo dobro opravljeno, ga opravi sam.
  • Tukaj ni nobene osebe, ki bi te rešila.

Ali si kdaj poglobljeno razmislil-a o teh stavkih? Ali je to res, kar sem povedal? Z vidika naših fizičnih oči je povsem res, toda z vidika kvantnega sveta in oči onkraj materialnega sveta je to laž. To je mit o ločenosti, ki te pripelje do občutka izgubljenosti, da si sam in da nikogar ni “tam zunaj”. In ta ločenost te lahko pripelje do žalosti, izgubljenosti in depresije.

Vsi smo bili tako “naučeni” in temu smo se naučili verjeti globoko v sebi in s tem živeti iz dneva v dan, vendar pa se nikoli nismo vprašali: “Ali je to res?”

Z najnovejšimi spoznanji kvantne fizike je dokazano, da je vse energija in da ni “ločenosti” med teboj in računalnikom (avtom, hišo, partnerjem, mačko, psom, otrokom, rastlino, drevesom …). Vsi smo med seboj povezani v celoto in tukaj ni stvari, ki bi se ji lahko reklo “prazen prostor” ali “jaz in ti”, temveč je vse med seboj prepleteno.

Tukaj smo zato, da presežemo idejo (mit) o “ločenosti” in da spoznamo, da živimo v kvantnem svetu enosti. Takšen pogled ti odpre povsem nove možnosti in spoznaš, da si veliko bolj mogočen, kot so te “naučili”.

Če te zanima več o tem ti priporočam v branje knjige Skrivnost kvantnega življenja, Biologija prepričanj in Spontana evolucija.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika