Moška kreativnost
Življenjski slog

Moška in ženska ustvarjalnost

V življenju se pojavijo takšni ali drugačni »problemi«, ki kar kličejo k ustvarjalni rešitvi. Zanimivo je, da so, ko gre za kakšne »ženske zadeve« ponavadi bolj ustvarjalni moški.

Podoben primer je tudi s stekleničkami MimiJumi. Pričakoval bi, da bo glede na samo namembnost stekleničk ženska tista, ki bo izumila oz. razvila produkt, vendar temu ni tako.

Zdravnik in psihiater dr. Frank Drummond in njegov kolega dr. Bill Colombsta bila izjemno nezadovoljna s ponudbo stekleničk za njuna novorojenčka na tržišču. Tako sta več let opazovala družine z dojenčki in zbirala informacije v zvezi s stekleničkami.

Na podlagi rezultatov in izkušenj se jima je porodila ideja, ki je postala prava revolucija med stekleničkami in pri hranjenju nedonošenčkov, novorojenčkov, dojenčkov in malčkov. Timsko delo, kjer so sodelovale tudi babice, svetovalke za dojenje, logopedi, pediatri, otroški psihologi, medicinske sestre in mamice je bilo raznovrstno.

Celotno raziskovanje in opazovanje je v obdobju 5-ih let dalo svoj rezultat: stekleničke in cuclje MimiJumi v 2 velikostih! Kreativni oblikovalci so iz ideje oblikovali visoko ergonomski, stilski in kakovosten proizvod brez vsebnosti škodljivih substanc.

V primerjavi z drugimi stekleničkami preprečuje MimiJumi zmedo pri sesanju – in daje dojenčku neverjeten užitek in zadovoljstvo ob pitju! Upoštevane so bile seveda tudi želje in potrebe staršev – posebej enostavna uporaba stekleničke! Če te več zanima o teh stekleničkah in cucljih potem vabljen-na www.mimijumi.si.

Pogledal sem še na Google saj me je zanimalo kateri so izdelki, ki so jih izumile ženske. Na eni spletni strani (klikni tukaj) sem našel zapis, katere izdelke so iznašle ženske. Od vseh »ženskih izumov« je še najbolj zanimivo to, da je glavno besedo pri krožni žagi imela – ženska. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Spremljaj me na omrežjih

855 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!