Na ključ je vse

Na-ključ-je vse!

Včeraj mi je prijatelj Rudi Kirar poslal povezavo do novega zapisa na svojem blogu. V tem zanimivem zapisu je govoril o ključih oz. na-ključ-jih, ki nam jih prinese življenje ter kako je potrebno z odprtimi očmi opazovati svet okoli sebe.

Med branjem njegovega zapisa sem se spomnil na že malo pozabljeno prvo spoznanje iz Celestinske prerokbe, ki govori o kritični masi in naključjih, ki oblikujejo naša življenja. Ko se združita notranje iskanje in kozmični porivi (znaki), takrat doživiš izjemno zanimive sinhronosti.

O naključjih sem že pisal na tem blogu, tokrat pa želim s teboj podeliti zanimiv dogodek oz. »naključje«, ki se mi je pripetil včeraj zvečer. Ob njem doživiš tisti »tingl tangl« oz. »aha efekt«, če si ga seveda pripravljen prepoznati.

V soboto je izšel moj e-mesečnik Koraki do uspeha. Tematika v tokratni številki je bila Najbolj navdihujoči filmi za srce in dušo. Eden od filmov, katerega sem omenil v članku je bil tudi The Pursuit of Happyness (V iskanju sreče), ki je navdihujoča biografska zgodba Chrisa Gardnerja (v filmu ga igra Will Smith).

Ko sem včeraj zvečer pred spanjem začel brati eno knjigo sem jo »naključno« odprl na neki strani in ravno na tisti strani avtor knjige opisuje svoje srečanje in intervju z resničnim Chrisom Gardnerjem. Opa! A je to mogoče? Jaz pišem o tem filmu v e-mesečniku, nato pa spet po neki igri usode zasledim le-ta film v knjigi, ki jo odprem na naključni strani. Sem rabil kar nekaj sekund, da sem zbral misli in vtise, ker takšne sinhronosti ne doživiš vsak dan.

Naključja, če hočeš ali nočeš, usmerjajo tvoje življenje, le dovolj odprt je potrebno biti in prepoznati sporočila, ki ti jih prinašajo ti naključni dogodki, knjige, ljudje, filmi … Zato se vedno, ko boš doživel kaj podobnega, kot sem jaz včeraj zvečer, za trenutek ustavi, globoko vdihni in izdihni in se vprašaj: »Kaj mi ta »naključni« dogodek sporoča? Katero sporočilo moram ozavestiti? Čemu moram posvetiti več pozornosti?«

Nekoč, čez leta boš s pogledom v svojo preteklost zagotovo ugotovil-a, da si dejansko vse ljudi, situacije, posel, hišo, partnerja, avto … itd. dobil-a na podlagi teh »naključij«. A kot vedno, je bilo odvisno od tebe, kaj si v določeni situaciji naredil-a oz. nisi naredil-a.

Vesolje ti lahko marsikaj »servira«, ampak postreči si pa vseeno moraš sam-a. 😉

Deli naprej ...

Podobne objave