Ladja - prvi razred
Osebna rast

Ne delaj kompromisov

Včeraj sem v enem izmed Nevillovih predavanj prebral:

»Kdo ti je dejal, da potuješ v tretjem razredu (opomba – gre za potovanje z ladjo)? Ali sem kdaj videl na Barbadosu človeka, kot si ti, da bi potoval v tretjem razredu? Ti si na Barbadosu in tja si potoval v prvem razredu.«

Nevilla Goddarda je njegov prijatelj Abdulah naučil, kako pomembno je ostati zvest svoji ideji in ne delati kompromisov. Čeprav sam Neville ni čisto verjel, da je to mogoče, je njegov prijatelj Abdulah imel jasno vizijo – Potuješ v prvem razredu!

Kako pa je s teboj? Ali pogosto delaš kompromise? Ali se odločiš za drugo najboljšo možnost namesto za prvo? Ali imaš na voljo »rezervo«, če plan A propade ali pa nimaš »rezerv« in točno veš – to in pika?

Spominjam se, ko sem se vpisal v srednjo šolo, da sem takrat imel eno samo željo, kar se tiče srednje šole – Srednja ekonomska šola v Radovljici. Vse ostale rubrike sem pustil prazne. Ni bilo možnosti B, bila je samo možnost A. Vse ali pa nič!

Zgodba se je ponovila, ko sem izpolnjeval prijavni obrazec za fakulteto. Tudi tokrat sem izpolnil samo prvo možnost – Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ni bilo alternative oz. možnosti B, če A pade v vodo.

Ko se oziram nazaj spoznavam, da sem dejansko nezavedno uporabljal Nevillov princip. Podobno je naredil tudi Cezar, ko je napadel Anglijo. Vse ladje je požgal in vojakom je ostala na voljo samo ena možnost – osvajati in zmagati. In uspelo jim je!

Torej, če si nekaj res želiš, če to res občutiš, če s to željo dobesedno »goriš« in živiš, kot da je to že resnica, je to tvoja resnica, ki je v procesu manifestacije. Ne zadovolji se z manj. Zaslužiš si več! Zaslužiš si najboljše od najboljšega in od te vizije oz. slike se ne premakni niti za ped in ne delaj kompromisov, ne glede na to kaj ti pravijo prijatelji, partner, sodelavci ali družina.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika