Jajca v košari
Osebna rast

Ne imej vseh jajc v eni košari!

V več kot 15 letih podjetniškega delovanja sem se naučil, da ni dobro imeti vseh jajc v eni košari. Včasih je bila ta »šola« težka, a ko pogledam nazaj se mi zdi, da sem preprosto moral preko tega, da sem se naučil določenih stvari o poslu.

Nekaj idej, ki ti bodo morda koristile …

  1. Imej več virov svojih prihodkov, ne bodi odvisen-a od samo enega, glavnega. Če ti glavni vir iz nekega razloga »presahne« in če nimaš druge alternative – šlo bo na tesno, ker se bo treba prilagoditi gospodarski (tržni, politični …) situaciji in včasih ne gre »čez noč«, da zamenjaš tržno nišo.
  2. Nikoli ne spi na svojih lovorikah. Ni važno kaj si v preteklosti dosegel-a, kakšne vrhove si osvojil-a, ter koliko knjig si napisal-a, vedno je potrebno strmeti k osebnemu in poslovnemu razvoju ter iskati nove ustvarjalne ideje in poslovne priložnosti.
  3. Če imaš več spletnih strani – nikoli ne imej vseh spletnih strani na enem strežniku. Namreč, če ima ta strežnik iz določenega razloga izpad (hekerski napad, okvara, naravna nesreča …), potem ti v virtualnem svetu sploh ne obstajaš. Res je ceneje biti samo na enem strežniku, toda prepričan sem, da se ti bo obrestovalo, če boš imel svoje spletne strani na različnih strežnikih.

Drži se teh treh poslovnih pravil, imej »več žezel« v ognju in ti bo precej lažje na tvoji poslovni poti. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

975 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

sunwarrior

mimijumi