Nogometne lekcije
Osebna rast

Pet nogometnih lekcij

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji je v teh dneh v polnem razmahu. Ob gledanju tekem se mi je utrnilo pet nogometnih lekcij, ki se jih splača uporabiti tudi v življenju.

1. LEKCIJA

V nogometu: Nogomet se začne zares igrati šele takrat, ko nasprotnik doseže gol.

V življenju: Šele, ko imaš določen problem (izziv) in si dobesedno prisiljen, da narediš spremembo, šele takrat odločno premakneš rit, stopiš v akcijo in začneš delovati.

2. LEKCIJA

V nogometu: Ko tvoje moštvo vodi, igro čim bolj umiri in zavlačuj.

V življenju: Ko spiš na lovorikah se poleniš, posel se zmanjša, manj si ustvarjalen-a. Zato stalno teži k razvoju na vseh področjih življenja, v nasprotnem primeru si boš sam zabil-a avtogol.

3. LEKCIJA

V nogometu: V šestnajstmetrskem prostoru bodi, ko bo to nujno potrebno, odličen igralec, takšen, da si zaslužiš Oskarja za izjemno odigran prekršek.

V življenju: Uporabi vsa sredstva za dosego cilja, tako dovoljena, kot tudi nedovoljena. Vendar pozor, če boš uporabil-a nedovoljena sredstva, boš dejansko izigral-a sebe. Ob tem se spomni na učinek bumeranga.

4. LEKCIJA

V nogometu: V sodnikovem podaljšku iztisni iz sebe še zadnje atome moči.

V življenju: Naredi dodaten kilometer, potrudi se še bolj, naredi malo drugače, bolj izzivalno, še bolj odštekano in ustvarjalno. Svojim izdelkom ali storitvam dodaj neko posebno dodatno uporabno vrednost, ki jo lahko dodaš le ti.

5. LEKCIJA

V nogometu: Nikoli ne grizi nasprotnika in ga ne psuj.

V življenju: Upoštevaj Zlato pravilo in ljubi svojega bližnjega kakor sebe. To bo precej izboljšalo vse tvoje odnose: medosebne, družinske, partnerske in poslovne. Namreč, to kar imaš v mislih, to se ti tudi udejanja v življenju.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika