Pohvali se
Osebna rast

Pohvali se

Vsak dan se čim večkrat spomni na to, kako si čudovit-a, da si vreden-a ljubezni, radosti, smeha, skratka obilja vsega dobrega, in čim pogosteje se pohvali.

Kaj pohvaliti pri sebi? Karkoli – lahko svoj videz, lahko svoje srčne in duhovne kvalitete, lahko tudi to, kako dobro opraviš določeno delo. Možnosti je veliko, spomni se na tisto, kar ti pride najprej na misel.

Če se le da se pohvali naglas. To lahko storiš kjerkoli, v avtomobilu, na sprehodu, med poslušanjem glasbe, ko se zbudiš, pred meditacijo, pred spanjem.

Da bodo prihajajoči dnevi čim bolj razgibani, duhoviti, lepi, radostni in polni ljubezni, si vsak dan vzemi vsaj pet minut časa, nekajkrat globoko vdihni in na list papirja napiši 10 stvari, ki jih imaš rad-a pri sebi.

Najboljše da vajo narediš zjutraj, saj boš tako začel nov dan z ljubečimi mislim in tvoj dan bo na višji vibraciji.

Pogosto rajši in z večjo lahkoto pohvalimo druge, kot pa sebe. V bodoče naredi obratno – najprej pohvali sebe, nato šele druge. Pohvala samemu sebi je balzam za tvoje srce in dušo, zato se nauči zavestno pohvaliti se čisto vsak dan.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika