Pozitivna namera
Osebna rast

Pozitivna in negativna namera

V Skrivnosti, to je v najbolj znanem filmu o Zakonu privlačnosti, je omenjen naslednji citat, ki ga pove Michael Beckwitt: »Znanstveno je bilo dokazano, da ima pozitivna misel stokrat večjo moč kot negativna misel.«

In včeraj zvečer sem se vprašal sam pri sebi: »Ali je to res?« in potem mi je prišel na misel še drugi stavek iz »Dela« Byron Katie: »Ali je to zagotovo res?« Namreč, sam (vsaj zaenkrat), nisem zasledil še nobene znanstvene raziskave na to temo, ki bi potrdila, da so pozitivne misli (namere) učinkovitejše od negativnih misli (namer).

Zato pa sem v knjigi Eksperiment namjere avtorice Lynne McTaggart v poglavju o Vudu-efektu prebral kar nekaj raziskav oz. poskusov, ki dokazujejo, da znajo biti negativne namere celo bolj uspešne od pozitivnih. In da razjasnimo – naše misli so namere. 😉

Ali je torej res kaj pravijo v New age-ju o pozitivih mislih in »prevladujočih« vplivih le-teh nad negativnimi?

Po mojem mnenju in tudi izkušnjah – namera je namera, ne glede na to ali je pozitivna ali negativna – učinkuje. Seveda pa je učinek le-te odvisen še od številnih drugih dejavnikov (naša čustva, energijski naboj, možgansko valovanje itd.), vendar z uporabo zdrave kmečke pameti oz. preproste logike ugotoviš, da je vsaka misel (ne glede na predznak) ustvarjalna in da proizvede določene učinke v fizičnem pojavnem svetu.

Kaj boš storil-a s to informacijo – to je prepuščeno tebi. Priporočam ti, da ne zapadeš v New age razmišljanje, da negativne namere nimajo takšnega učinka kot pa pozitivne. Imajo ga! In če ne verjameš lahko sam-a poskusiš, vendar previdno – ker se ti lahko zgodi ravno to, česar nočeš doživeti.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika