Prava ljubezen
Medosebni odnosi

Prava ljubezen in iskreno prijateljstvo ne poznata ovir

Zgodba, ki si jo boš prebral-a v nadaljevanju ti utegne seči do srca in te ganiti do solz. Če morda dvomiš, da se je to res zgodilo, potem si lahko ogledaš tudi kratek video o tem.

Od živali in narave se lahko veliko naučimo o ljubezni, prijateljstvu, sprejemanju … v eni knjigi sem si tudi prebral, da če živali resnično sprejmemo s svojim srcem in dušo ter si jih ne bojimo, živali začutijo, da jim nočemo hudega in se v skladu s tem tudi obnašajo.

Prijateljstvo med človekom in živaljo zna biti resnično brezmejno, kajti živali ne sodijo – preprosto le dajejo tistemu, ki jih ima rad. Naša zgodba o prijateljstvu se začne leta 1969, ko sta dva mladeniča – John Rendall in Ace Berg v Londonskem Harrodu videla malega levjega mladiča, ki je čepel osamljen v tesni kletki, veliko premajhni zanj.

Levček se jima je vsedel v srce in odločila sta se, da ga kupita in odneseta v svoje stanovanje. Vaški župnik jima je dovolil, da z levčkom, ki se je sedaj imenoval Christian, vadita na župnijskem vrtu. Levček Christian je zelo hitro rastel in kmalu postal prevelik za njuno stanovanje.

Odločila sta se, da levčka spravita nazaj v divjo – v Afriko. To jima je tudi uspelo in levček Christian je lahko svobodno zaživel v Afriški divjini. Po letu dni, sta se John in Ace odločila, da ga obiščeta v Afriki.

V Afriki so jima povedali, da je sedaj Christian odrasel lev, vodja svojega krdela in da ju je zagotovo že pozabil, zato so jima odsvetovali obisk. Kljub temu sta se pogumno odpravila v divjino, da bi po letu dni srečala Christiana. Po dolgih urah iskanja se je zgodilo – srečala sta Christiana. Kako se je to srečanje razpletlo pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

In za konec – prava ljubezen in iskreno prijateljstvo ne poznata ovir. Če bi se ljudje med seboj obnašali tako, kot so se glavni junaki našega videa, bi bilo na svetu veliko več radosti, sreče in precej manj vojn, prepirov ter ostalih nesrečnih trenutkov.

V življenju pogosto pozabimo na naš pravi namen – širjenje ljubezni in radosti. Če boš kdaj v »skušnjavi«, da bi okoli sebe širil-a negativno energijo, zamero, strah, nespoštovanje – spomni se na levčka Christiana, ki je kljub temu, da je iz rodu zveri, premogel po letu dni prepoznati človeka, ki sta ga res imela rada in jima ponuditi svojo ljubezen.

Zapomni si – živali intuitivno prepoznajo človeka, ki nosi v sebi ljubezen ter jim želi dobro.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika