Predaj Višji sili
Osebna rast

Predaj Višji sili

Kaj to pomeni? Gotovo se je tudi v tvojem življenju kdaj zgodilo, da si doživel-a nepričakovane dogodke, ki so te čustveno, energijsko ali zdravstveno vrgli iz ravnovesja. Seveda je v takšnih situacijah težko ostati v miru s seboj in s svetom.

Priznam, da sem tudi jaz že kar nekajkrat imel vsega »poln kufer«, in sem si mislil WTF in takrat sem ponavadi imel kakšen svoj razgovor z Bogom oz. Višjo silo. Preprosto sem pogledal gor, dejal: »Dragi Bog, imam ta in ta problem. Midva sva partnerja, kajne? Torej, pomagaj mi, uredi to situacijo v najvišje dobro vseh vpletenih. Vem, da ti to zmoreš. Hvala.«

Ponavadi se je ob takšnem »samogovoru«, če tako rečem, energija ne samo v meni, temveč v prostoru spremenila. Prišle so ideje, novi ljudje, nove priložnosti … Vse se je še vedno tako razpletlo, da je bilo dobro tako zame, kot za druge ljudi.

Eden takšnih trenutkov, katerega se še posebej spomnim je bil v začetku septembra 2000, ko sem z mamo obiskal babico v bolnišnici na Golniku. Medtem ko sem mamo in babico pustil nekaj časa sami, sem v avtu bral knjigo Robert H. Schullerja Trdi časi minejo, trdni ljudje ostanejo.

In ko nisem vedel kaj naj še storim, sem se preprosto obrnil v Višji sili in postavil vprašanje: »Kako naj izkoristim to darilo, se pravi svojo brezposelnost, svoje izkušnje pri iskanju zaposlitve in svoje zmožnosti premagovanja na videz nepremagljivih težav?«

Kot da bi mi samo Vesolje prišepnilo odgovor, ki je bil tako jasen, da ga nisem mogel spregledati: »Napiši knjigo o tem, kako iskati zaposlitev, kako pisati prošnje, kako v težkih časih pozitivno razmišljati …« Od ideje do materialne uresničitve (beri tiskana knjiga) je minilo še kar nekaj časa, toda postavil sem temelje in že naslednji dan sem začel pisati mojo prvo knjigo Tam, kjer je volja, tam je pot.

Torej, ko boš kdaj v kakšni »čudni« situaciji – Predaj vse skupaj Višji sili in nato bodi odprt-a za rešitve, prisluhni notranjim prebliskom in »naključjem«, ki ti pridejo na pot. In seveda, kar je najbolj pomembno – takoj ko dobiš idejo se spravi v akcijo.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika