Osebna rast

Preprosto je najboljše

Kot si najbrž opazil-a na mojem blogu več kot mesec dni ni bilo novih objav. Zakaj? V zadnjem mesecu dni se mi je zgodilo toliko stvari, da preprosto ni bilo časa, da bi se posvečal še novim objavam na blogu.

Glede na dogodke, ki sicer niso bili ravno prijetni, a so vseeno prinašali določena darila, sem se odločil, da svoj posel postavim na povsem nove temelje. Po več kot 12-ih letih sem se tako odločil za celotno vizualno prenovo logotipa, ki si ga lahko ogledaš v spodaj.

Z oblikovalko sva se držala načela – preprosto je najboljše. V prejšnji objavi sem pisal o tem, kako je podjetje Nike ustvarilo svoj logotip, ki je dandanes prepoznan širom sveta. Čeprav je preprost (le ena »kljukica«), si ga z lahkoto zapomnimo in še pozitiven predznak ima, kot da si nekaj »odkljukal« oz. naredil.

Moj prejšnji logotip je bil izbran po nekih feng shui načelih (še sam ne vem točno po katerih), enako pa velja tudi za črke in ostalo postavitev. Tokrat nisem upošteval nobenega feng shuija, nobene numerologije, temveč sva, kot že omenjeno, z oblikovalko sledila le načelu, da je preprosto najboljše.

Sodoben svet je že tako preveč »kompliciran« in marsikaj, kar bi lahko naredili enostavno (npr. pravne zadeve in zakone) smo tako zakomplicirali, da vse te paragrafe in določila povsem ne razumejo niti tisti, ki so jih sestavili.

Tudi tebi, draga bralka, dragi bralec bloga priporočam, da v svojem življenju pogledaš, kako bi lahko določene stvari poenostavil, da bi ti celoten postopek (pa za karkoli že gre) vzel čim manj časa.

P.S. Ko že govorimo o poenostavitvah – koliko funkcij na svojem super modernem mobilnem telefonu ali tablici dejansko uporabljaš? Vprašanje, ki je vredno razmisleka …

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika