Salsa leto dni pozneje
Življenjski slog

Salsa, leto dni pozneje

Pred dobrim letom dni sem na svojem blogu objavil zapis Ples, simbol radosti življenja, ki si ga lahko prebereš tule. Kaj se je zgodilo v tem letu dni? Marsikaj …

Kot rečeno sem lansko leto šel na Salsa party, čeprav praktično nič nisem slišal glasbe, temveč sem jo predvsem čutil. A sem vseeno plesal. 🙂 Plesa nekako nisem mogel »pozabiti« in sem tako septembra 2014 v Danceflooru spet začel s Salso 2. Na tečaju sta le učitelja plesa Mark in Aleksandra vedela kako je z menoj oz. koliko »slišim« glasbo, medtem ko tečajniki in tečajnice o tem niso vedeli nič.

Priznam – bilo je kar malo čudno plesati brez da bi slišal glasbo (moraš vedeti, da sem bil pred to mojo slušno preizkušnjo že na stopnji 3 pri Salsi) in počutil sem se kot začetnik, čeprav samih gibov po leto dni in pol plesnega premora, še nisem pozabil. Soplesalki na tečaju sem vedno dejal, da naj mi pove, kdaj se začne na 1. Potem pa smo »furali« ples s štetjem v mislih – 1, 2, 3, 5, 6, 7. In je šlo … 🙂

V prvih dveh mesecih sem tako vsak ponedeljek hodil na tečaj Salse in na ta način korak za korakom pridobival svojo plesno samozavest in navdušenje. Takrat še ni bilo govora, da bi šel na kakšen Salsa party, toda ko so se novembra 2014 začeli kazati prvi mali slušni »premiki« v pozitivno smer je tudi moj pogum rasel in v mesecu decembru sem že zbral pogum, da grem na Božični Salsa party v Festivalno dvorano.

S svojimi vsakodnevnimi »miselnimi 3D vajami« sem vztrajno nadaljeval in vse to je začelo korak za korakom rojevati sadove. Še vedno nadaljujem s tem, čeprav v tem trenutku, ko to pišem, že slišim glasbo in veselo hodim na Salsa partye.

Če slišiš glasbo, potem nimaš izgovora, zakaj ne bi plesal-a. Ko imaš izkušnjo, da si skoraj dve leti v tišini, takrat se bolj naučiš ceniti zvoke in tudi hrup sosedove kosilnice je največja poezija za tvoja ušesa. 🙂

Sam verjamem, da mi je odločitev, ki sem jo sprejel lansko leto na Platoju pomagala do tega, da so se moje slušne sposobnosti spet začele izboljševati. Ljubezen do glasbe oz. plesa mi je tako že drugič v življenju prinesla darilo – da lahko slišim glasbo in plešem. In za to sem iz srca hvaležen.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika