Sprostitev
Osebna rast

Si kdaj pomislil-a, da ne bi mislil-a?

Ali si vedel-a, da imajo ljudje vsak dan okoli 60.000 misli? Če preračunam, je to okoli 2.500 misli na uro.

Wayne Dyer v svoji knjigi Getting In The Gap govori o praznini med mislimi, o tišini, ko si v stiku s čisto zavestjo. Takrat si bolj miren-a, brez stresa, bolj zdrav-a in bolj srečen-a. To je stanje, ko doživljaš sedanji trenutek, ko ne živiš v preteklosti in prihodnosti, temveč preprosto le si.

Če želiš več miru v svojem življenju je potrebno storiti le to, da zmanjšaš število svojih misli na 50.000, 40.000, 25.000 … manj, ko imaš misli, bolj si v stiku s čisto zavestjo. Vse, kar obstaja izvira iz praznine, Niča. Iz kraja, kjer ni “ničesar”, prihaja vse, kar je.

Nič je prostor, ki ti omogoča, da gradiš, ustvarjaš in manifestiraš, kajti, ko si v stanju brez misli, si v direktnem stiku s čisto zavestjo, Bogom, Prasilo, Virom. Če se v mislih vprašaš: “Odkod bo prišla moja naslednja misel?” ali pa “Kakšne barve bo moja naslednja misel?” ali pa “Kako svetla bo moja naslednja misel?”, boš zaznal-a praznino, kratek premor med mislimi. To je čas, ko si prisoten-a v sedanjem trenutku.

Zato poskusi čim večkrat tekom dneva umiriti svoje misli s pomočjo zgornje vaje (to počni vsaj okoli tri minute) in kmalu boš opazil-a pozitivne spremembe v svojem življenju – manj stresa in skrbi ter več radosti.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika