Ljubezenske sinhronosti
Medosebni odnosi

Sinhronost, ljubezen in čokolada

Ko si z nekom resnično povezan, takrat se dogajajo v odnosu različni »zanimivi dogodki«, ki so včasih že na meji »mogočega«, a dejansko so le izraz določenih resonančnih zakonitosti med dvema osebama.

Najprej bom s teboj podelil primer, ki ga v svoji knjigi z naslovom Veste več, kot mislite, navaja Seka Nikolić:

Nekega dne sem šla v supermarket, da bi kupila nekaj stvari za večerjo in poleg vseh ostalih živil sem vzela tudi mojo najljubšo čokolado. Bila je zadnja na polici, pa sem bila zaradi tega resnično srečna. No, ko sem odšla po jabolka, sem jo odložila in jo pozabila.

Moj fant je »slučajno« prišel v isti supermarket eno uro kasneje kot jaz, ne da bi vedel, da sem bila tam. Ko se je sprehajal skozi oddelek s sadjem in zelenjavo je zagledal med jabolki mojo priljubljeno čokolado. Vzel jo je, saj je vedel, da jo bom vesela.

Ko je prišel domov sva si povedala zgodbo eden drugemu, kaj se nama je zgodilo v supermarketu in nisva se mogla načuditi »sinhronostim« vesolja.

Tukaj ne gre le za primer o čokoladi, temveč gre za to, kako mi neprestano pošiljamo in oddajamo svoja sporočila preko svoje energije. Takšna energijska komunikacija se lahko nanaša na karkoli, ni nujno, da gre vedno za hrano.

Še nekaj primerov iz mojega življenja:

  1. Določeno osebo večkrat »naključno« srečaš na različnih dogodkih. Seveda je od tebe odvisno, če boš znal prepoznati to »sinhronost« in tudi kaj storiti v zvezi s tem.
  2. Ko se dobiš s punco na zmenku »naključno« ugotoviš, da imata oba isti barvni odtenek puloverjev.
  3. Ne da bi vedel, kaj je druga oseba jedla za kosilo tisti dan, kasneje ugotoviš, da sta oba imela »isti« jedilnik.

In še in še bi lahko našteval … A mislim, da bistvo razumeš in da je potrebno v vseh življenjskih situacijah prisluhniti tako svojemu notranjemu občutku, kot zunanjim znakom »sinhronosti«.

Naj te spomnim, da že prvo spoznanje Celestinske prerokbe pravi:

Do prvega spoznanja pridemo, ko se zavemo naključij v našem življenju. Ta se dogajajo vse pogosteje in nas vodijo k priložnostim, ki jih rabimo za svoj razvoj. To se nam zdi skrivnostno in nas vznemirja ter poživlja, občutek dobimo, da v ozadju našega vidnega življenja poteka še nek drug inteligentni proces.

Torej, nauči se prepoznati »naključja« v svojem življenju, saj ti preko njih govori Vesolje. 🙂

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

975 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

sunwarrior

mimijumi