Skleda svetlobe
Medosebni odnosi

Havajska zgodba o skledi polne svetlobe

Zgodba, ki si jo lahko prebereš v nadaljevanju, se pripoveduje Havajskim otrokom, da bi lahko živeli dobro in radostno življenje. Sicer je kratka, a izjemno poučna.

Vsak otrok ima ob rojstvu skledo popolne svetlobe. Če pazi na svetlobo, potem bo njegova moč v življenju rasla in lahko bo počel mnogo stvari: plaval z morskimi psi, letel s sokoli in razumel vse stvari.

Če pa postane užaljen in zavisten s tem vrže kamen v svojo skledo svetlobe. Ker svetloba in kamen ne moreta zavzeti istega mesta, malo svetlobe steče iz nje.

V kolikor še naprej meče kamenje v svojo skledo svetlobe bo na koncu vsa svetloba iztekla in tudi sam bo postal kamen. Toda kamen ne raste in se ne premika.

Če se v kateremkoli trenutku utrudi od tega, da je kamen, je vse, kar je potrebno storiti to, da skledo obrne narobe in kamenje bo padlo iz nje, svetloba pa se bo vrnila. Njegova svetloba bo spet obsijala svet okoli njega in on bo spet začel rasti.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika