Brezjansko mašno vino
Osebna rast

Skrivnost Brezjanskega mašnega vina

Marsikdo ne ve, da sem leta 1999 nastopil kot eden izmed tekmovalcev v takrat precej popularni televizijski oddaji TV Genij, ki jo je vodila Eva Irgl.

Tema oddaje je bila vino in v enem izmed skečev sem govoril tudi o Brezjanskem mašnem vinu. Po več kot 10 letih ti še preko svojega bloga razkrivam dolgo čuvano skrivnost Brezjanskega mašnega vina.

Uživaj, smej se in rad-a se imej!

P.S. Minister za zdravje opozarja – smeh zdravi. 🙂

BREZJANSK MAŠN VIN

Če ste že kdaj pršl na Brezje, ste gotov opazl, da naš fajmoštr nekam dobr izgledajo, pa da zlo vohk vodjo mašo in da se nkol ne zmatrajo. Pa niste vedl zakva je tko. Zdej pa vam bom jest povedov, kva je skrivnost naših breških fajmoštrov. Zakva so zmeri tko dobre vole, pa nasmejan, pa prjazn, pa da zmeri najdejo za vsacga lepo besedo.

Naši brezjanski fajmoštri nucajo pr maš en posebn vin, ki mu pr ns po domače pravmo Brezjansk mašn vin. Ta vin delamo sam pr ns tlele na Brezjah pa nker drgje, iz tele trte, ki jo vidte tle nad mano.

Mašnga vina pa prdelamo sam tolk, da naši fajmoštri lohk vodjo maše, pa še to morjo zmeri pazt, da ga slučajn prveč ne ponucajo, ker bi ga drgač, kr hitr zmankov. Tko, zdele sm povedov skrivnost naših brezjanskih fajmoštrov in njihovga zdravja.

Sej vem, da me bojo zarad tga fajmoštri kregal, ampak jest mislm, da more slovenski narod vedt, kva se tle pr ns na Brezjah dogaja. Če vs kdaj slučajn zanese na Gorensk, pa zavijte še na Brezje in se na lastne oči prepričajte, da naši fajmoštr, res tko dobr izgledajo kokr jest pravm. Bog z vam, pa zdrav ostante.

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1033 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika