Smeh zbližuje
Retorika

Smeh zbližuje ljudi

Danes je 1. april oz. »dan norcev«. Baje so Stari Rimljani praznovali praznik smeha, ki je bil povezan s številnimi obredi in na ta dan naj bi tudi tekmovali kdo bo bolj duhovit. Če bi dandanes organizirali takšno tekmovanje – kdo bi bil zmagovalec? Po mojem mnenju tisti, ki se smeji najbolj iz srca.

Ali veš, da pristnega smeha ni mogoče »ponarediti«? Poglej osebo, ko se smeji – če ima gubice okoli oči, ko se smeji, takrat veš, da se smeji iz srca in da je smeh pristen in ni zaigran.

Smeh je tudi odličen kazalec kvalitete medčloveških odnosov.

Kolikokrat nasmejiš svojega partnerja ali partnerico, ko sta skupaj? Pri tem ne mislim na šale o Muji in Hasu (čeprav s šalami ni nič narobe), temveč na tisto spontano situacijsko komiko, ki pride iz tebe samega. Kolikokrat si poslal-a SMS sporočilo ljubljeni osebi in jo ob tem nasmejal-a? Si že kdaj poslal-a e-mail partnerju (partnerici), ki je bil igriv, radoživ in je drugi osebi privabil nasmeh na lica?

Seveda se lahko naučiš 1001 šalo, toda kako dober, pristen in radosten je odnos z določeno osebo se bo pokazalo preko vajinega skupnega (na)smeha, ko uživata v družbi eden drugega. Smeh je darilo in zdravilo, ljubeznivost in igrivost, radost in strast. 🙂

Priznam … pred leti sem se celo nekaj šal naučil na pamet, ker sem tako mislil, da bom bolj zabaven in priljubljen v družbi. Sčasoma pa sem ugotovil, da so šale sicer super, vendar prava situacijska komika je zakon in balzam za medčloveške odnose.

Vsak dan najdi priložnost da nekoga nasmejiš. A pozor – ne s šalo, ki si jo prebral na internetu ali v kakšen časopisu, temveč s komiko, ki prihaja iz tebe same-ga.

P.S. Glede na to, da je danes prvi april s teboj delim še eno zgodbo, ki mi je ostala v spominu še iz časov, ko sem bral Mikijev zabavnik. Ne sprašuj me koliko let je že od tega, ker ne vem.

V nekem ameriškem časopisu so objavili oglas, da bo v tej in tej galeriji točno 1. aprila ob 10.00 uri razstava oslov. Odziv je bil množičen, prišlo je veliko ljudi, galerija je bila nabito polna a tam ni bilo nobenega osla. Na koncu so prisotni ugotovili, da so osli vsi, ki so prišli na to »razstavo«. 😉

Robert Goreta

Robert Goreta je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo. Več o Robertovem delu si lahko prebereš na njegovi spletni strani www.osebna-rast.com.

Vesel bom tvojega komentarja! :-)

Klikni tukaj in objavi komentar

Brezplačne e-novice
NOV ZAČETEK


e-teca-korak-naprej-3d-ML

Ob prijavi dobiš za DARILO
e-tečaj KORAK NAPREJ in e-knjigi
SPOROČILO ZLATE RIBICE in
VEČ DAŠ, VEČ IMAŠ!

Spremljaj me na omrežjih

1026 FB sledilcev. Klikni in všečkaj!

Slediš mi lahko tudi na MeWe
socialnem omrežju.

Kategorije objav

Partnerske spletne strani

Sr(e)čna retorika